Connect with us

Ekonomija

OD DANAS SE MLADI PRIJAVLJUJU ZA NOVČANU POMOĆ: Kliknite OVDE i dobićete 100 EVRA!

Objavljeno

-

100 evra, Foto: Profimedia/Ilustracija/Printscreen/https://idp.trezor.gov.rs/

Pravo na novac imaju svi koji imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina. Oni moraju biti državljani Srbije, potrebno je da imaju i prebivalište u Srbiji, kao i važeću ličnu kartu


Prijava za 100 evra počela je noćas i završava se 30. januara. Isplata tačno 11.758 dinara počeće 1. februara i trajaće do 3. u mesecu, a pravo na ovu novu novčanu pomoć države ima nešto više od milion mladih u Srbiji.

Nekoliko je uslova: Pravo na novac imaju svi koji imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina. Oni moraju biti državljani Srbije, potrebno je da imaju i prebivalište u Srbiji, kao i važeću ličnu kartu.

Proces prijavljivanja je jednostavan.

Za razliku od prošle godine kada je za 30 evra pomoći bila moguća telefonska prijava, sada će do novca biti moguće doći samo elektronskom prijavom i to u tri koraka.

Ulaskom na sajt Uprave za trezor potrebno je kliknuti sa polje „Podnošenje prijave“ i tu je potrebno uneti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju otvoren račun u banci, sve što treba da urade je da u padajućem meniju kliknu na željenu banku u kojoj će im automatski biti otvoren namenski račun. Po podizanju novca on će biti ugašen.

Po unošenju informacija imate mogućnost i da proverite podatke koje ste uneli, a po započinjanju isplate u svakom momentu možete proveriti i status svoje prijave.

Ukoliko je „boldirano“ da je nalog poslat na plaćanje, treba i da očekujete novac.

„100 evra za veridbu“

U svetlu priče o pomoći države mladima i isplati 100 evra, počev od 1. februara, ministar finansija Siniša Mali izneo je jedan, može se reći, neobičan detalj. Govoreći kako je odluka države da novčano pomogne svima koji imaju između 16 i 29 godina, zapravo davanje doze optimizma, ministar je pomenuo i jedan komentar koji je dobio .

– Uključili smo i mlade, jer želimo da pokažemo koliko o njima brinemo, koliko su važni i da i na njih prebacimo dozu optimizma. Reakcije građana veoma su pozitivne, a komentari mladih su sjajni. Na mom instagram profilu dajemo odgovore na pitanja povodom isplate nove pomoći od 100 evra. Tu smo imali sjajne komentare, gde je jedan momak rekao da će taj novac iskoristiti da zaprosi devojku – rekao je Mali.

Država je juče isplatila po 10.000 dinara svim zdravstvenim radnicima, a 10. februara će svim penzionerima isplatiti po 20.000 dinara penzionerima.

Paralelno sa tim veće plate uskoro će dobiti 500.000 ljudi.

Izvor: Espreso

Ekonomija

EVO KOLIKO ĆEMO OD SUTRA PLAĆATI ŠEĆER: Nova mera stupa na snagu, a to nije jedina promena

Objavljeno

-

Foto: Espreso


Nestašici šećera prethodnih dana “kumovali“ su i industrija i poslastičari


Od sutra će trgovci šećer u Srbiji prodavati po novoj ceni. Kilogram će koštati 89 dinara, bilo da se radi o malim ili velikim pakovanjima, saznaje Blic u Nemanjinoj 11. Prema ovim informacijama, Vlada će iz robnih rezervi sutra odobriti i 260 tona šećera, što će stabilizovati ponudu na tržištu i zaustaviti veštački izazvane nestašice.

Ove mere nastale su nakon što je prethodnih dana u većini prodavnica šećer bilo skoro nemoguće naći u pakovanju od kilogram. Situacija nije bila mnogo bolja ni za veća pakovanja jer se šećer u tom slučaju po kilogramu prodavao od 140 pa čak do 190 dinara. Cena za pakovanje od kilogram pritom je bila ograničena od strane Vlade na nivou od 83 dinara do 90.

Zbog svih tih problema šećer je juče bila jedna od važnijih tema u Nemanjinoj 11. Zbog toga su definisane i nove mere koje će Vlada sutra i odobriti.

– Nove mere će praktično onemogućiti sadašnji scenario da šećer u džakovima košta i do 190 dinara po kilogramu, a da šećera u pakovanju od kilogram, čija je cena bila ograničena do 90 dinara, nije bilo na rafovima zbog nakupaca – kaže sagovornik iz Nemanjine 11.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je juče o situaciji sa šećerom u Srbiji i rekao da sa ovom namirnicom ima problema sa trgovinama.

– Mi smo zaštitili cenu šećera od kilogram. Onda dođu vlasnici destilerija, pčelari koji kupe na po kilogram jer je tako jeftinije, što bi kupovali džak od 50 kila kada je cena viša. Mi šećera imamo i sve će biti u redu. Sada ćemo zaštiti cenu za kompletan šećer i intervenisati sa dodatnom količinom šećera i sve će biti u redu. U uslovima društvenih mreža i želja da vam neko pokaže kako nečega nema, morate u hodu da rešavate problem. Sa hranom nemamo problema – naveo je Vučić juče.

Nestašici šećera prethodnih dana “kumovali su i industrija i poslastičari, koji su umesto džakova, koje su do sada kupovali, zbog znatno viših cena, uzimali jeftinija pakovanja od kilogram.

Sve to neke trgovce je nateralo da ograniče prodaju pakovanja od kilogram, a u pojedinim radnjama dovodilo je i do ozbiljnijih koškanja među građanima.

Izvor: Espreso/srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h