Connect with us

Hronika

OBJAVLJENI DETALJI RACIJE U ČUVENOM BEOGRADSKOM KLUBU: Pala zaplena – zaoštrava se istraga protiv Velje Nevolje

Objavljeno

-

Foto: Emilija Jovanović

Kajmaković je tri sata objašnjavao, pišu mediji, da je bio prinuđen na to da mu grupa Velje Nevolje obezbeđuje lokale.


Policajci su uz pomoć pasa tragača detaljno pretresli jedan od najpopularnijih klubova u Beogradu, tražeći drogu i oružje, a zaplenjena je celokupna dokumentacija o poslovanju. Objavljeni novi detalji.

Nekoliko desetina inspektora je, uz pomoć pasa tragača, tražilo drogu i oružje, a zaplenjena je celokupna poslovna dokumentacija kluba koji je obezbeđivala Veljina grupa.

Racija u klubu počela je u petak nešto pre podneva, kada se više policijskih vozila dovezlo na Terazije, a maskirani specijalci naoružani dugim cevima i operativci upali su u „Kasinu“.

Pretres je trajao nekoliko sati, nakon čega je dokumentacija izneta u crnim plastičnim kesama, a menadžer kluba je odveden na saslušanje.

Pretres „Kasine“ obavljen je, između ostalog, i u okviru finansijske istrage protiv klana Velje Nevolje, koji je držao obezbeđenje u ovom, ali i u brojnim drugim klubovima u Beogradu. Nekoliko dana ranije detaljno je pretresen splav „Fristajler“, a sledećih dana će još neki ugostiteljski objekti u kojima je Belivukova ekipa držala obezbeđenje biti detaljno prekontrolisani, rekao je izvor iz istrage Informeru.

U okviru predistražnog postupka, u utorak je saslušan i Aleksandar Kajmaković (46), poznatiji kao Aca Bosanac, koji je suvlasnik ili menadžer u nekoliko najpoznatijih beogradskih klubova i restorana, među kojima je i „Kasina“.

Kajmaković je tri sata objašnjavao, pišu mediji, da je bio prinuđen na to da mu grupa Velje Nevolje obezbeđuje lokale.

Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h