Connect with us

Vesti

Novaković (DS) za Betu: Na skupu SNS-a bilo više autobusa nego Novosađana

Objavljeno

-

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je danas da je na jučerašnjem predizbornom skupu Srpske napredne stranke (SNS) bilo više autobusa iz unutrašnjosti nego Novosađana.

Novaković je agenciji Beta kazao da u SNS postoji opravdana zabrinutost zbog loših rezultata u Novom Sadu i da su zbog toga na političkom skupu organizovali navijački performans kako bi pokušali da zastraše Novosađane.

„Gubitak vlasti SNS u Novom Sadu je veoma izvestan i to je za njih veliki problem jer počivaju na stopostotnoj kontroli državnih resursa. Svaki gubitak vlasti doprineo bi da se njihova piramida sruši. Oni su juče u Novi Sad doveli navijačke grupe i veliki broj ljudi iz unutrašnjosti kako bi predstavli da ovde imaju nekakvu podršku“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, navijači su dovedeni da bi zastrašili građane koji na izborima žele da izraze slobodnu volju.

„Siguran sam da se Novosađani nisu uplašili navijačke atmosfere sa skupa SNS. Najlošije u toj priči je to što predsednik države (Aleksandar Vučić) misli da s tim skandiranjem i navijačkim gestikulacijama može da se obrati svim građanima i da demobiliše one koji žele pristojan Novi Sad“, rekao je Novaković.

Advertisement

Naglasio je da je na mitingu SNS bilo najmanje Novosađana koji su na taj skup došli slobodnom voljom.

„Na skupovima SNS u Novom Sadu je sve više autobusa, a sve manje Novosađana. Jučerašnji skup je, po broju autobusa, bio jedan od najbrojnijih, ali zbog malog broja prisutnih Novosađana bio je i jedan od najneubedljivijih“, ocenio je Novaković.

Izborna lista „Novi Sad sutra-Aleksandar Vučić“ održala je juče predizborni skup u novosadskom SPENS-u na kome su govorili Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Miloš Vučević…

Nosilac te liste i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zatražio da ta lista na izborima u svim vojvođanskim gradovima i opštinama ostvari pobedu, osim u tri-četri opštine u kojima će, kako je rekao, pobediti Savez vojvođanskih Mađara.

(Beta)

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Vesti

Tepić (SSP): Zbog nasilja u školama da zaseda skupštinski Odbor za obrazovanje

Objavljeno

-

Objavio

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je kazala da je u Srbiji nasilje u školama svakodnevno i zatražila da zbog toga odmah zaseda skupštinski Odbor za obrazovanje.

Ona je u saopštenju navela da traži „hitnu sednicu“ tog odbora „zbog galopirajućeg i sada već svakodnevnog nasilja u školama“, prenela je danas SSP.

U školama „deca tuku decu, deca tuku nastavnike, roditelji tuku nastavnike, a nakon godine u kojoj su deca ubijala decu, zahtevam hitnu sednicu Odbora za obrazovanje – dok ne bude prekasno, opet“, kazala je Tepić, koja je i narodna poslanica.

Zatražila je od predsednika tog skupštinskog odbora Marka Atlagića da na sednicu pozove i ministarku prosvete, kao i predsednicu parlamenta i premijera.

„Rasprava, momentalne reakcije sistema i urgentne mere za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama, ne mogu više da čekaju“, navela je.

Advertisement

Kako je kazala, „uvođenje statusa službenog lica za nastavnike više ne može da čeka“ kao ni izmene Krivičnog zakonika i obrazovnih zakona.

„Ako se bude čekalo da raspust pojede ove probleme ili da nova školska godina poništi probleme iz stare, za svaki novonastali slučaj nasilja u školama biće direktno odgovorni navedeni funkcioneri vlasti zbog nečinjenja“, navela je.

Prema njenin rečima, to traži i kao narodna poslanica i kao majka, a u ime svih koji se ne mire sa takvom situacijom u obrazovnom sistemu.

Kazala je da deca i nastavnici moraju biti bezbedni u školama.

„Škole moraju biti njihova druga kuća, obrazovanje ne sme biti polje partijskih kalkulacija, polje gde vlast i opozicija obaraju ruke“, rekla je ona.

Advertisement

„U školama su sva naša deca zajedno, svi nastavnici zajedno“, rekla je Tepić.

„U borbi protiv ovako snažne pošasti, svi moramo biti zajedno. Zadnji je čas“, navela je.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h