Connect with us

Društvo

NOVAC KOJI JE ZARADIO PRLJAVIM POSLOVIMA HTEO DA PREBACI U LEGALNE TOKOVE: Uhapšene Nišlije zbog pranja para!

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N. J. kao i pretresom teretane „Healt Gym 2021“, pronađeno je i privremeno oduzeto 1.140 evra, 100 švajcarskih franaka, četiri mobilna telefona, automobil „mercedes“, ručni sat „roleks“ kao i kompletna oprema


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Osumnjičeni N. J. (1994) odgovorno lice PD „Healt Gym 2021“ iz Prokuplja kao zajmoprimalac, i osumnjičeni P. Ž. (1991) kao zajmodavac, koji se tereti da je u pomaganju izvršio krivično delo, su u decembru 2020. godine zaključili fiktivni ugovor o zajmu novca overen kod javnog beležnika, iako su obojica znali da faktički nije izvršena primopredaja novca i da je ovakav ugovor potreban osumnjičenom N. J. kako bi novac stečen kriminalnom delatnošću plasirao u legalne novčane tokove.

N. J. se sumnjiči da je izvršio konverziju gotovog novca u ukupnom iznosu od 9.346.792 dinara, ulažući ga u imovinu privrednog društva „Healt Gym 2021“ koje je osnovao u aprilu 2021. godine, u nameri da prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Kako se sumnja, deo novca, 60.000 evra je uplatio na svoj štedni račun koristeći pomenuti fiktivni ugovor o zajmu kao dokaz o poreklu imovine -gotovog novca, nakon čega je kao odgovorno lice privrednog društva „Healt Gym 2021“ podigao kredit u iznosu od 60.000 evra, koristeći novac sa štednog računa kao garantni depozit.

Takođe, osumnjičeni je sa svog štednog računa, u više navrata, uplaćivao novac u „Healt Gym 2021“ u ukupnom iznosu od 2.292.520 dinara.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N. J. kao i pretresom teretane „Healt Gym 2021“, pronađeno je i privremeno oduzeto 1.140 evra, 100 švajcarskih franaka, četiri mobilna telefona, automobil „mercedes“, ručni sat „roleks“ kao i kompletna oprema.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Espreso

Društvo

Pristojni Novi Sad u velikoj većini

Objavljeno

-

Objavio

SNS, Foto: Printscreen


Višečasovno iživljavanje nad Novosađanima pokazalo je da primitivni deo Novog Sada čini manje od 1% građana


Povodom izjave predsednika Go Narodne stranke da su ostavka gradonačelnika Miloša Vučevića i vanredni lokalni izbori u Novom Sadu jedini način da se smire tenzije, Go Srpske napredne stranke mu poručuje da tenzije postoje jedino u njegovoj i glavi njegovih malobrojnih pristalica. Za ostavku Miloša Vučevića ne da ne postoje razlozi, nego bi najbolje rešenje za Novosađane bilo da prihvati i četvrti uzastopni mandat prvog čoveka grada. No, o tome ćemo razmišljati 2025. godine, kada su na redu redovni lokalni izbori u Srbiji. Nema svrhe raspisivati ih samo zbog toga što pre godinu i po dana neko nije imao hrabrosti da na njih izađe. Novac poreskih obveznika namenjen organizovanju izvora nije fontana želja jednog kriminalca.

Jučerašnja blokada saobraćaja i puta koji vodi do dve novosadske bolnice, dokaz su da je toj plaćeničkoj bagri jedini cilj rušenje vlasti na ulici, dok o ekologiji apsolutno ne razmišljaju. Višečasovno iživljavanje nad Novosađanima pokazalo je da primitivni deo Novog Sada čini manje od 1% građana.

Sada je svima jasno da nema ekoloških tema, da nije u pitanju borba za zaštitu životne sredine, nego ogoljeni pokušaj da nasilno, huliganski, rušilački, preuzmu vlast. Svima je sve jasno. Oni koji su upropastili ovaj grad, žele ponovo da se dočepaju vlasti kako bi nastavili za krađom i pljačkom.

Povodom optužbi da se Miloš Vučević ponaša kao da nije gradonačelnik svih Novosađana Go SNS poziva Boru Solunca i lažne ekologe da obiđu teritoriji celog grada i uvere se u ravnomerno ulaganje u sve njegove delove. Podsećamo da su svojevremeno petooktobarski revolucionari zapuštanjem prigradskih naselja kažnjavali njihove žitelje zbog izostanka podrške na izborima. Tek u poslednjih devet godina mnoga prigradska naselja dobila su osnovne uslove za život. Za Miloša Vučevića i SNS svi Novosađani su isti – bilo da su starosedeoci ili da su došli od nekud, bez obzira na versku i nacionalni pripadnost ili deo opštine u kojem žive.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h