Connect with us

Vesti

Nevena Đurić na čelu Odbora za kulturu Skupštine Srbije, Rističeviću peti put poljoprivreda

Objavljeno

-

 Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u narednom mandatu vodiće poslanica Srpske napredne stranke – Nevena Đurić.

Poslanica SNS Nataša Jovanović rekla je na sednici da Nevena Đurić odlično razume političke procese, da je korektna i da će odgovoriti zadacima Odbora, kao što je modernizacija – kada je reč o informisanju.

Nevena Đurić postala je poznata javnosti 2021. godine nakon oštrih nastupa na RTS, kada je otvoreno vređala predstavnike opozicije, nakon čega je pohvalio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za zamenicu predsednice odbora izabrana je Sanja Jefić Branković iz Socijaldemokratske partije Srbije koja je poslanica u četvrtom mandatu.

Za predsednika Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu po peti put izabran je Marjan Rističević sa liste „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“, dok će njegov zamenik biti Jožef Tobiaš iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Advertisement

Za predsednika skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva izabran je Hadži Milorad Stošić iz Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS), dok je za zamenika predsednika tog odbora izabrana Svetlana Milijić iz Srpske napredne stranke.

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h