Connect with us

Društvo

NAVALA NA KARTICE SA POGODNOSTIMA: Za dan se PRIJAVILO 100.000 PENZIONERA, evo kako se i vi možete PRIJAVITI!

Objavljeno

-

Penzioneri, Foto: Nenad Kostić

Fond će i na svom sajtu i odeljku za Penzionerske kartice objaviti spisak davalaca pogodnosti


Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija u prvom danu, za penzionerske kartice se prijavilo 100.000 penzionera. Pravo na ovu vrstu državne pomoći ima svih 1,7 miliona penzionera, kao i pojedine ugrožene grupe. Dobijanjem ove kartice penzioneri i druga ugrožena lica sleduju brojne pogodnosti i popusti.

Danas je i PIO Fond uputio javni poziv preduzećima, tj. privatnim i javnim pravnim licima, kao i preduzetnicima da omoguće pogodnosti korisnicima ovih kartica, kao i da se ukuljuče i svojim aktivnostima doprinesu funkcionalnosti, stoji na sajtu PIO.

Podsetimo, prijava je počela juče 15. marta, a primena ovih kartica počinje od 1. oktobra. Pravo na ovu vrstu državne pomoći imaće svih 1,7 miliona penzionera, ali i pojedine ugrožene grupe. U novom pravilniku navodi se da će moći da je koriste korisnici penzije, ali i korisnici mnogih drugih grupa:

Poeni, pogodnosti…

Advertisement

Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik Penzionerske kartice će moći da ostvari određene pogodnosti kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti.

Fond će voditi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima, a dodeljeni bodovi se neće moći zameniti za novac, te su neprenosivi na druga lica.

Penzioneri uzimaju karticePenzioneri uzimaju karticefoto: Nenad Kostić

Fond će i na svom sajtu i odeljku za Penzionerske kartice objaviti spisak davalaca pogodnosti.

U ponoć je počela prijava za penzionerske kartice, sa kojima će naši stariji građani moći da dobiju popuste na mnogim mestima. Pravo na ovu vrstu državne pomoći imaće svih 1,7 miliona penzionera, ali i pojedine ugrožene grupe.

Kako je ranije bilo najavljeno, korišćenjem kartica penzioneri će imati brojne benefite, kao i popuste kada je u pitanju kupovina u radnjama i plaćanje računa, prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta.

Advertisement

Prijava u samo 3 klika

Prijava se podnosi putem linka zpk.trezor.gov.rs. i praktično vas tri koraka dele od prijave. Takođe postoji i mogućnost provere ukoliko niste sigurni i da li je vašu prijavu sistem prepoznao i kao validnu.

Nakon ulaska na sajt pojavljuju se dva obrasca. Prvi je opcija „Podnošenja prijava, a drugi „Provera statusa prijave“. Nakon klika na opciju „Podnošenje prijave“ treba uneti lične podatke. Od podataka je potrebno upisati JMBG, broj telefona ili mejl adresu.

Nakon toga treba kliknuti na „Podnesi prijavu“ i vaša prijava će biti zabeležena.

Izvor: Espreso

Advertisement

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h