Connect with us

Vesti

Nastavljene blokade radova na izgradnji autoputa kroz sela Baluga i Pakovraće

Objavljeno

-

Meštani dva sela kod Čačka, Pakovraća i Baluge nastavili su i danas blokadu radova na izgradnji autoputa Preljina-Požega zahtevajući isplatu za zemlju koja im je oduzeta za gradnju tog puta. 

Nezadovoljni meštani ističu da samo traže da im se oduzeta zemlja plati po cenama koje su dobili i drugi stanovnici tih i okolnih sela za eksproprisano zemljište. 

Oni koji su bili nezadovoljni ponudjenom cenom podneli su tužbe, ali sudski procesi traju više od dve ili tri godine jer, prema oceni meštana, neko sabotira ta sudjenja. 

POGLEDAJ:  POJAVIO SE SNIMAK BRUTALNE TUČE U NOVOM SADU! Sin fudbalskog sudije završio u Urgentnom (VIDEO)

Jedan od stanovnika Baluge, koji treći dan zaredom blokiraju radove na izgradnji trase autoputa koja prolazi kroz to selo, Bratislav Simović ocenio je da je „sramota“ što se sudjenje za eksproprisanu zemlju nije završilo ni posle tri godine, a kako ističe „sudjenja za najteža krivična dela se završe u par ročišta“. 

„Zemlja je oduzeta, a gradjani nisu dobili ni jedan dinar. Pita li se država kako žive domaćinstva koja su se isključivo bavila poljoprivredom. Nećemo im dozvoliti radove dok se te, za nas poljoprovrednike, važne stvari ne reše“, rekao je Simović agenciji Beta. 

POGLEDAJ:  KONTROLISAĆE SE PRIVATNE PROSLAVE ZA NOVU GODINU, IDE ZABRANA KRETANJA

Izgradnja autoputa Preljina-Požega zaustavljena je i u selu Pakovraće kod Čačka protestom meštana koji su pre 73 dana blokirali firmu za proizvodnju betona, kao i izvodjenje radova na parcelama koje nisu isplaćene i delimično blokirali regionalni put Čačak-Lučani na kome zaustavljaju vozila izvodjača radova, dok ostala propuštaju. 

Oni su prekinuli pregovore s Vladom Srbije i Javnim preduzećem „Putevi Srbije“ jer su ih ocenili kao „neozbiljne“ i saopštili da te institucije ubuduće mogu pregovarati s njihovim advokatom o ispunjenju zahteva i prekidu blokade. 

POGLEDAJ:  LJUBOJE IZ ČAČKA U SMENI NAPRAVI 100 TEPSIJA OMILJENOG SRPSKOG DORUČKA: Mladi to neće da rade, MASTE IM SE RUKE

Sudski procesi meštana Pakovraća koji su bili nezadvoljni ponudjenom cenom za eksproprisanu zemlju traju više od dve godine.

(Beta)

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Vesti

U Beogradu zbog jake kiše problemi u saobraćaju

Objavljeno

-

Objavio

 Velika količina kiše pala je kasno popodne i večeras u Beogradu, što je dovelo do problema u saobraćaju.
Na snimcima na društvenim mrežama vidi se velika količina vode na Autokomandi, u Višnjičkoj ulici, na delu Tošinog bunara u Zemunu.
Do sada, po navodima beogradskih medija, nema zvaničnih informacija o problemima zbog padavina

(Beta)

POGLEDAJ:  KONTROLISAĆE SE PRIVATNE PROSLAVE ZA NOVU GODINU, IDE ZABRANA KRETANJA
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy