Connect with us

Vesti

Naslovne strane za sredu, 3. april 2024. godine

Objavljeno

-

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 3. april 2024, pišu o beogradskim izborima, dešavanjima u vezi sa profesorom Novosadskog Filozofskog fakulteta i novinarom Dinkom Gruhonjićem, potrazi za nestalom devojčicom koja traje duže od nedelju dana i o drugim temama.

POLITIKA – „Na mestu ‘Jugoslavije’ će se graditi novi manji hotel“, o planovima novih vlasnika. Rajner Rotfus iz stranke Alternativa za Nemačku u intervjuu kaže „Čeznemo za pomirenjem sa Srbijom i Rusijom“.

ALO – „Pesak iz Sahare prekrio Srbiju“ piše list o nesvakidašnjoj prirodnoj pojavi.

BLIC – „Dan D za izbore“ o konsultacijama vlasti i opozicije u vezi sa beograskim izborima. List piše o nastavku suđenja protiv porodice Kecmanović.

VEČERNJE NOVOSTI – „Dovijaju se kako da ne osude Gruhonjića“, list piše da Etička komisija nije donela odluku. „Amerikanci iz vazduha špijuniraju našu vojsku“, navodno nadzor sa neba dolazi sa Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Advertisement

DANAS – „Opozicija pred hamletovskom dilemom – bojkotovati izbore ili ne“ o pregovorima u vezi sa izbornim uslovima. „Vlada politika nezameranja i nesolidarnosti na fakultetima“, o tome zašto se većina akademske zajednice nije oglasila povodom blokade Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

NOVA – Majka nestale devojčice iz Bora Ivana Ilić u intervjuu kaže „Nadam se da ćemo što pre zagrliti naše dete, a onda odgovoriti na laži“. „Roditelji na dve godine moraju da dokazuju da im dete ima autizam“, o tome da u Srbiji ne postoji registar osoba sa autizmom.

INFORMER – „Rešili Srbe da proglase genocidnim narodom“, piše list o Rezoluciji o Srebrenici.

KURIR – „Turski Klinton“, o novoizabranom gradonačelniku Istanbula. O skrivenom blagu: „Srbija na draguljima“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić No.1 u Kini“, piše list o popularnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u toj zemlji.

Advertisement

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h