Connect with us

Vesti

Naslovne strane za četvrtak 4. april 2024. godine

Objavljeno

-

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 4. april 2024. godine, pišu o raspisivanju beogradskih izbora i nastavku potrage za dvogodišnjom devojčicom iz Bora.

ALO – „Izbori za Beograd održaće se 2. juna“ o odluci predsednice Skupštine Ane Brnabić. „Za vikend čak 30 stepeni“ o visokim temperaturama tokom narednih dana.

BLIC – Raspisani novi izbori u Beogradu: „Na glasanje 2. juna, ali su ostale bar dve dileme“. Nove fotografije iz Beča važan trag u potrazi za devojčicom: „Otkriveno lice žene u crvenom koja vodi devojčicu“. O cenama maturske večeri: „Ol inkluziv 100 evra“.

VEČERNJE NOVOSTI – Za 2. jun raspisani izbori u Beogradu: „Vlast protiv ucena, bojkot opet u vazduhu“. O nestaloj devojčici: „Roditelji na snimku prepoznali malu Danku“. Uručene nagrade za 61. najplemenitiji podvig godine: „Oni su nas nagradili“.

DANAS – Izbori u Beogradu: „Opozicija hoće bojkot izbora i poziva na otpor“. Funkcioner SPS Toma Fila o inicijativi predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića da se ostaci tela Josipa Broza prenesu u Kumrovec: „Premeštanje Tita neće moći da prođe“. Šta sve roditelji plaćaju u okviru cene ekskurzije „Pet cifara za samo jedan dan“.

Advertisement

INFORMER – „Danka je živa“ o saopštenju austrijske policije da je na snimku verovatno nestala devojčica iz Bora. „Đilasovci neće na izbore, prete građanskim ratom“ o mogućem bojkotu i izlasku na ulice.

KURIR – „Ana Brnabić raspisala izbore“ o novom glasanju za odbornike beogradske skupštine. „Lavina ubila srpskog alpinistu“ o nesreći na Triglavu.

NOVA – Propali pregovori vlasti i opozicije o uslovima za izbore: „SNS neće izbore u jednom danu da bi mogao da preseljava birače“. O nestaloj devojčici: „Austrijska policija veruje da je dete sa snimka iz Beča Danka“. Povodom smrti sineaste Veljka Bulajića: „Maestro partizanskih blokbastera“.

POLITIKA – „Glavni grad bira odbornike 2. juna“ – piše list. O nestaloj devojčici: „Porodica prepoznala Danku na snimku iz Beča“. Četvrt veka od NATO bombardovanja u Novom Beogradu: „Dan kada je Toplana pretvorena u buktinju“.

SRPSKI TELEGRAF – „Izbacite Tita, neka tu budu srpski Heroji“ o predlogu predsednika Privremenog organa Beograda da Kuća cveća, odnosno Muzej istorije Jugoslavije, postane muzej srpske istorije, a da se Josip Broz Tito koji počiva u njoj vrati u Kumrovec. „Putinu se javilo 100.000 dobrovoljaca“ list piše da su Rusi navodno voljni da ratuju.

Advertisement

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h