Connect with us

Društvo

NAKON ŠTO JE OTKRIVEN PRVI SLUČAJ FLURONE U SRBIJI, DOKTORKA OTKRILA SIMPTOME! Ovo je karakteristično za nju!

Objavljeno

-

Verica Jovanović, Foto: RTS / Printscreen

Ona je dodala da će se flurona ponavljati i da je institut Torlak prvi put u ovog godini uočio istovremeno prisustvo gripa i korone kod iste osobe


Direktorka Instituta za javno zdravlje „Batut“ izjavila je, gostujući na Javnom servisu da je u Srbiji registrovan prvi slučaj flurone.

Flurona je dobila ime po svojoj prirodi, a ona je zapravo mešavina gripa i korone, jer se registruje prisustvo oba u isto vreme kod pacijenta. Dr Jovanović je odlučila i da objasni u čemu je razlika između ta dva.

„Jako se teško razlikuje klinička slika između kovida i same manifestacije virusa gripa. U pitanju je povišena temperatura, opšta slabost, svi simptomi respiratorne infekcije. Ono što je karakteristično je da brzo prolazi, kao što je manifestacija dejstvom omikron soja koji izaziva kovid infekciju“, navela je Jovanovićeva za RTS.

Ona je dodala da će se flurona ponavljati i da je institut Torlak prvi put u ovog godini uočio istovremeno prisustvo gripa i korone kod iste osobe. Ukoliko primetite neke od ovih simptoma obavezno posetite lekara kako biste bili sigurni o čemu se radi.

Izvor: Espreso

Društvo

ŽELITE DA SE KUPATE U ADI CIGANLIJI? Posle ovoga ćete DOBRO RAZMISLITI da li je TO PAMETNA IDEJA!

Objavljeno

-

Ada Ciganlija, Foto: Emilija Jovanović


JP Ada Ciganlija apeluju na građane da ne ulaze u Savsko jezero dok zvanično ne počne sezona i dok ne budu na raspolaganju spasilačke ekipe


Visoke temperature u maju izmamile su sugrađane i na Adu Ciganliju, pa su tako već zabeleži prvi kupači ove godine.

Ipak, iz JP Ada Ciganlija apeluju na građane da ne ulaze u Savsko jezero dok zvanično ne počne sezona i dok ne budu na raspolaganju spasilačke ekipe.

Otvaranje sezone na Adi Ciganliji očekuje se polovinom juna, a tačan dan zavisi od temperature vode, odnosno minimalna temperatura vode treba da bude 22 stepena Celzijusa.

Navodi se da je kvalitet vode na zavidnom nivou i da će se tokom cele kupališne sezone kontrolisati.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h