Connect with us

Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ: U narednih sat vremena…

Objavljeno

-


Na udaru će, prema najavi, biti nekoliko delova Srbije

Republički hidrometeorološki zavod oglasio se u 19 časova povodom vremenskih nepogoda koje prete našoj zemlji.

Na udaru će, prema najavi, biti nekoliko delova Srbije.

– U narednih sat vremena u južnom Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugozapadnoj i južnoj Srbiji ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Podsetimo, RHMZ je upozorio da se od danas do petka lokalno očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i gradom.

– Do petka se na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji, više od 20 mm za kratko vreme, uz grad i jak vetar u zoni padavina – naveo je RHMZ.

Advertisement

Izvor: 24sedam/Srbijauzivo.com

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h