Connect with us

Hronika

NAJNOVIJA VEST: Stanivuković dobija 30 godina zatvora za ubistvo nevenčane supruge

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: News1/Zorana Jevtić

U presudi se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao


Branislav Stanivuković (44) iz Kukulja kod Srpca osuđen je na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva nevenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio.

Zločin se dogodio 20. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša. U presudi se navodi da je Stanivuković, na očigled Miličine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. U napadu Milica je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obe ruke. Hospitalizovana je u UKC Republike Srpske gde je podlegla povredama posle 13 dana.

U presudi se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

– Kada je oštećena, tokom 2012. godine, uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje ćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici – navodi se u presudi.

Pojašnjava se da je 20. jula ujutro Stanivuković automobilom ”pežo 406” pratio Milicu i njenu ćerku na putu Mrčevci – Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina.

– Oštećena je u tom momentu počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo.

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović rekao je da na strani optuženog nije bila ni jedna olakšavajuća okolnost, te da je delo počinio u uračunljivo stanju.

Stojan Vuakajlović, advokat optuženog, nezadovoljan je presudom i najavio je žalbu.

-Ovo je pravni nonsen. Nevjerovatno je da se sve vreme govori o nasilju u porodici, a da to sud kvalifikuje kao teško ubistvo – rekao je Vukajlović.

Izvor: Espreso

Hronika

MLADIĆ VOZIO POD DEJTSVOM KOKAINA: Policija je imala šta da vidi

Objavljeno

-

Saobraćajna policija, Foto: MUP


Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja


Pripadnici saobraćajne policije u Čačku, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, zaustavili su u ponedeljak uveče u Balkanskoj ulici dvadesetpetogodišnjeg vozača „audija“ koji je vozio pod dejstvom kokaina, prenosi Rina.

Vozač je isključen iz saobraćaja, određeno mu je zadržavanje do 12 sati.

Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h