Connect with us

Društvo

MOGU DA VAM NA KVARNO UZMU I DO 9.000 DINARA: Ovako POTKRADAJU na DRVIMA, razotkrivene CAKE prodavaca!

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: RINA

Smislili su razne načine


Najveći broj Zaječaraca koristi čvrsta goriva jer je manji procenat građana priključen na centralno grejanje. Kada dođe vreme za nabavku uglja, a naročito ogrevnog drveta mnogi se hvataju za glavu jer su često bili prevareni tako što su dobili manju količinu od naručene.

Dejan Todorović otkrio je koje sve načine prodavci koriste, ali i kako da ne budemo potkradeni kada naručujemo drva za ogrev.

POGLEDAJ:  SEDAM DANA NON-STOP U MINUSU! Počinje hladni talas, najjači ove zime, a evo da li je i poslednji

– Ljudi su čudo, dovijaju se na razne načine kako bi lakše došli do novca. Meni najsimpatičniji je bio ovaj njihov metar koji sam uzeo kao suvenir. Kada vi ovim njihovim metrom izmerite drvo, kaže da je to 1 metar. Međutim, kada uzmete pravi ispravan metar vi vidite da je tu 90 cmO čemu se radi? Oni početak tog metra skrate za 10 cm i na 10 metara drva, ukradu vam ceo metar. U ovom slučaju je to 9.000 dinara – rekao je Todorović, piše Kurir.

POGLEDAJ:  NOVOSAĐANIN UHAPŠEN U KRUŠEVCU: Napao radnika iz obezbeđenja, zadobio je teške povrede

– Drugi način je samo ređanje i pakovanje drva u kamionu. Jer oni kad dođu traže da se to na brzinu istovari i kažu vam da tu ima 5 do 6 metara. Vi to vidite da je lepo spakovano, dok je to samo sa prednje strane dok u se u sredini kriju šupljine – rekao je Todorović.

POGLEDAJ:  STIŽE HLADNA ZIMA, BIĆE MNOGO SNEGA U BEOGRADU! Spremite DEBELE JAKNE, meteorolog otkrio šta nas ČEKA (FOTO)

– Danas nema milosti. Doživeo sam da čovek koji mi godinama dovozi drva. Istovari 10 metara kući i ode. Onda dođe drugi koji to seče i kaže mi da ovde nemam više od 8 metara. Ukradu ti 2 metra na prijateljstvo – rekao je Todorović.

Izvor: Espreso

Društvo

Srbin podelio fotografiju iz pekare u Bačkoj Palanci: OVO JE KROFNA? Društvene mreže se usijale zbog komentara

Objavljeno

-

Objavio


Na društvenoj mreži Fejsbuk veliku polemiku izazvala je fotografija krofne koju je kupac pazario u jednoj pekari u Bačkoj Palanci.


Iako je želeo krofnu sa kremom, ispostavio se da krema u njoj ima veoma malo.

-Krofna sa kremom u jednoj Bačkoj Palanci – piše u objavi uz fotografiju presečene krofne na kojoj krem jedva i nazire u samoj sredini krofne.

-Dva okrajka od hleba – piše u prvom komentaru, dok u drugima stoji:

POGLEDAJ:  NOVOSAĐANIN UHAPŠEN U KRUŠEVCU: Napao radnika iz obezbeđenja, zadobio je teške povrede

-Ajde što nema krema nego što ovo nije videlo krofnu;

– To nije krem nego bubašvaba napola;

– Ovo su dve krajke hleba;

– Krem sa krofnom;

– Ovo ne liči na krofnu, čist lebac, a krema samo malo da se zamažu oči. Šećer ćemo da dobijemo ako namažu više;

– Od ovoliko krema može stomak da zaboli;

Vesna Perinčić, predsednica Upravnog odbora Republičke unije potrošača, rekla je da deklaracija mora biti jasno definisana i naglasila je da pravilnici postoje za sve.

FOTO: PRINTSCREEN

– Deklaracija je detaljno definisana sa više propisa, pravilnika. Pre svega tu je centralni zakon o trgovini koji propisuju da roba u trgovini na malo mora sadržati deklaraciju koja je jasno definisana, nedvosmislena da ne bi dovodila potrošača u zabludu. Ne sme da sadržati podatke da ima posebna lekovita svojstva i tako dalje – objasnila je Perinčić gostujući u jutarnjem programu televizije.

POGLEDAJ:  VELIKA DRAMA! Muškarac (49) upao u stan BIVŠE SUPRUGE, pretukao muškarca (29) i ZAPALIO NAMEŠTAJ!

– Za pekarske proizvode, na primer, takođe postoji pravilnik o kvalitetu proizvoda odnosno peciva. Ako trgovac deklariše da je proizvod od ražanog brašna mora imati minimum 70% ražanog brašna, ukoliko je reč o heljdinom minimum 30%, a ukoliko je reč o bureku sa sirom minimum 20% punjenja – dodala je Perinčićeva.

Izvor: pink.rs

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h