Connect with us

Društvo

MINJA SUBOTA U BEOGRADU DOBIJA ULICU: Poznato vreme i mesto SAHRANE čuvenog voditelja!

Objavljeno

-

Minja Subota, Foto: Filip Plavčić

Minja Subota je preminuo u 82. godini, nakon što je duže vreme bio smešten na Odeljenju pulmologije zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme.


Čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dirljivim rečima oprostio se od kompozitora i voditelja Minje Subote.

Minja Subota je preminuo u 82. godini, nakon što je duže vreme bio smešten na Odeljenju pulmologije zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme

Opraštajući se od kompozitora, Vesić je najavio i da će Minja Subota biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Takođe, on je najavio da će Subota za tri godine u Beogradu dobiti ulicu.

– Umro je Minja Subota. Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću. Kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na “Muzički tobogan“, emisiju detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji. Mnogo je voleo decu. Stvarajući i komponujući za najmlađe ostao je dete u duši. Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio poslednjih godina, ali nisi dao da se to primeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sećanjem. Za tri godina dobićeš ulicu u našem gradu, a Dečiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu negovaće trajno sećanje na svog Minju – napisao je Vesić na Fejsbuku.

NE PROPUSTITE

UMRO MINJA SUBOTA! Nema više čoveka koji je NAPRAVIO LJUDE od miliona i miliona dece!

VUČIĆ SE OPROSTIO OD MINJE SUBOTE: Bio je junak mog detinjstva!

Advertisement


OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *