Connect with us

Društvo

MINISTARSTVO VLADE SRBIJE DELI 500 MILIONA: Svi imamo pravo, ali postoji JEDAN USLOV!

Objavljeno

-

Šalter, Foto: Zorana Jevtić

Ministarstvo taj konkurs organizuje osmu godinu zaredom, navedeno je u saopštenju


Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je na javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportunitet, do sada stiglo više od 1.500 prijava za raspodelu 500 miliona dinara, predviđenih za projekte od javnog značaja.

Institut oportuniteta pruža mogućnost javnom tužiocu da odloži krivično gonjenje nekog lica, ako to lice, pored ostalih zakonom propisanih uslova, na račun javnih prihoda uplati određeni novčani iznos, koji se koristi za humanitarne ili druge javne svrhe.

Na konkursu mogu da učestvuju fizička i pravna lica, organi, organizacije, javne ustanove, udruženja, fondovi i humanitarne organizacije, kao i ostali nosioci projekata kojima se ostvaruje javni interes u oblasti zdravstva, kulture, prosvete, socijalne zaštite i humanitarne delatnosti.

Ministarstvo taj konkurs organizuje osmu godinu zaredom, navedeno je u saopštenju.

Advertisement

Izvor: Espreso

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h