Connect with us

Hronika

MAJKA DEČAKA UBICE OTRKILA NAJNOVIJE DETALJE: Evo šta je RADIO to JUTRO PRE MASAKRA, 1 detalj ZABRINJAVA

Objavljeno

-

Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

Dečakova majka saslušana je nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti dalo nalog da se ona ispita


Majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima… Opisala je i njegove dane pre masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro pre neko što je dečak sa očevim pištoljima i Molotovljevim koktelima ušao u OŠ „Vladislav Ribnikar“ da seje smrt.

Dečakova majka saslušana je nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti dalo nalog da se ona ispita kako bi se utvrdilo da li je zapustila ili zlostavljala sina pre nego što je počinio masakr u školi.

Kako Blic saznaje, dečakova majka je kroz suze opisala kao bolešljivog i pametnog, te istakla da joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da postane masovni ubica. Sada je na tužilaštvu da u nastavku istrage otkrije koliko ima istine u njenim rečima.

Dani uoči zločina

Advertisement

Izvor „Blica“ kaže da je majka dečaka ubice ispričala kako je njen sin pet dana pre zločina bio sa drugom i njegovom mamom van grada. Tamo su proveli zajedno 1. maj, posle čega su se vratili za Beograd.

– Majka je ispričala da se dečak vratio sa drugarom i njegovom majkom za Beograd, dok su ona, suprug i ćerka bili u drugom vozilu. Dečak je, kako je rekla, došao kući sat vremena pre njih kući i da se tuširao u trenutku kad je stigao ostatak porodice. Tvrdi da nije primetila promene u njegovom ponašanju – kaže sagovornik.

Dan kasnije, 2. maja, dečak i njegova sestra nisu išli u školu i otišli su kod babe i dede, a uveče su se vratili i zajedno gledali film.

– Majka se seća da je dečak u jednom trenutku otišao do prodavnice da kupi namirnice, ali da ni tog dana nije videla ništa čudno u njegovom ponašanju. Navodno je pričao sa roditeljima o filmu koji su gledali i drugim temama koje ga zanimaju – kaže izvor „Blica“.

Na dan masovnog ubistva: „Bio je usporen“

Advertisement

Kako Blic saznaje, majka je ispričala da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dečaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, posle čega je probudila decu. Tvrdi da čak ni tada nije primetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

– Dečak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao – kaže izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi. Policajcima je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gde je saznala istinu.

– Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško da poveruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Istakla je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima – kaže izvor „Blica“.

Odrastanje dečaka ubice

Advertisement

Izvora „Blica“ otkriva da je majka dečaka ubice opisala svog sina kao dečaka sa širokim interesovanjima, koji nije impulsivan, ali ni energičan, koji je radoznao i koji je kroz zagrljaj znao da pokaže emocije prema njoj i babi.

Majka kaže da svoje nezadovoljstvo poslednjih godina nije pokazivao kroz plač, ali da je ranije, kada je bio mlađi, znao da se rasplače kada mu nešto nije po volji.

– Tvrdi da je dečak bio bliži s njom, nego sa ocem, a da je o dečaku i njegovoj sestri od rođenja brinula i dadilja koja joj se nikada nije požalila na njega – kaže sagovornik.

Promene u pubertetu, mobilni telefon i aplikacije

Izvor Blica dalje navodi da je majka primetila kod dečaka određene promene u pubertetu, ali da ih nije opisala kao dramatične događaje.

Advertisement

Majka je ispričala u policiji da je dečak početkom ove školske godine počeo da se osamljuje u sobi, da nije zaključavao vrata, ali da je tražio da njegova mlađa sestra, s kojom je delio sobu, izađe. Počeo je i da se zaključava u kupatilu, a dvaput nedeljno je, prema majčinim rečima, znao da se brecne na nju i posvađa se kad bi ga po dolasku s posla zatekla da nije završio školske obaveze i da mu je soba u neredu, a on gleda film ili je na telefonu.

– Majka je ispričala da je dečaka kažnjavala tako što mu je zabranjivala telefon i kompjuter. Ukazala je i da dečaka nije tukla, osim, možda, nekada kad je bio manji. Istakla je da dečak već duže vreme nije uključivao računar koji je tokom korone koristio za igranje igrica sa drugarima. Pritom se majci jednom prilikom požalio da je zbog svađe izbačen iz vršnjačke grupe u kojoj su igrali zajedno. Majka je dodala da je dečak na mobilnom telefonu koristio Instagram, Snepčet, Jutjub i Tik-tok, i da mu je ranije proveravala telefon – kaže izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Majka je tokom drugog polugodišta primetila da je dečak dobijao po neku slabiju ocenu u školi i da je manje zainteresovan nego ranije, na šta joj je on rekao da je „sve pod kontrolom“.

– Majka je u policiji naglasila da joj niko iz škole, od nastavnog osoblja, roditelja ili dece iz dečakovog razreda nije skretao pažnju da se on ponaša neobično, osim da je imao specifična interesovanja u odnosu na drugu decu. Dodala je i da njena mlađa ćerka nije primetila ništa čudno u njegovom ponašanju, iako su delili sobu – kaže sagovornik „Blica“.

Promena smene i odeljenja

Advertisement

Izvor dalje navodi da je majka dečaka ispričala kako joj se sin tokom šestog razreda, u maju 2022. godine, požalio da ga neki drugari nisu pozvali na rođendan. Kako je rekla, videlo mu se na licu da mu je krivo, pa je kontaktirala njegovu tadašnju razrednu kako bi videla u čemu je problem.

– Majka tvrdi da joj je tadašnja razredna rekla da misli da su druga dece ljubomorna na dečaka, jer je on uspešniji đak i istaknutiji u nastavi. Rekla je da joj se sin žalio da ga drugari zadirkuju, jer puno čita, a ne zna dobro da igra fudbal. U tom periodu je dečak zatražio da promeni smenu kada krene u sedmi razred, jer mu sredina nije odgovarala. To su, kako je rekla, i učinili i majka tvrdi da je dečak tokom leta počeo intenzivno da se druži s drugom decom – kaže izvor „Blica“.

Majka je dalje ispričala da je dečak po polasku u novo odeljenje sklopio prijateljstva, da joj je rekao da je zadovoljniji nego ranije i da je čak napisao i sastav o vlastitoj hrabrosti da promeni sredinu.

Majka tvrdi i da se dečak posle jezičkog kampa u Francuskoj družio mnogo sa devojčicama, kao i da joj je razredna posle toga poslala poruku: „Čestitam, deca su vam predivna!“

Majka ispričala zašto je otac odveo dečaka da puca u streljani

Advertisement

Majka je u iskazu ispričala i kako je njen suprug, dečakov otac, smatrao da treba da upozna sina sa opasnostima koje nosi oružje, jer je u mladosti imao negativno iskustvo.

– Majka tvrdi da nije bila saglasna da dečak ide u streljanu, ali da nije sumnjala u razmišljanje svog supruga, kao oca, i njegovu dobru nameru. Dodala je da je njen suprug hteo sinu da ukaže na opasnost od oružja, a istovremeno da mu pokaže kako ono funkcioniše i to iz razloga kako dečaku oružje „ne bi bilo egzotično i izazovno“. Ona je ispričala da je dečak dvaput išao sa ocem u streljanu i pucao, kao i da je čula da su u streljani bila i druga deca – kaže sagovornik.

Izjavila saučešće porodicama

Majka dečaka je i na početku i na kraju iskaza policiji rekla da je skrhana bolom zbog sve stradale dece i čuvara škole – za koga je čak rekla da mu je dečak poklonio sličice koje je skupljao – te da veruje da se i njen suprug isto oseća.

– Ona je izjavila saučešće porodicama i ustvrdila da dosad nije imala prilike i da ne zna ni način kako to da učini – kaže izvor „Blica“.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h