Connect with us

Hronika

LONČAR: Ono što rade naši medicinari su HEROJSKA DELA

Objavljeno

-

Korona vesti, Foto: Kurir TV

Lončar je naveo i da su vakcine samo deo svega što Srbija čini u borbi protiv korona virusa


Veliki odziv i zainteresovanost građana za vakcinaciju, i najznačajnije, zadovoljni građani koji su primili vakcinu, najbolja su potvrda da smo zaista uradili dobar posao, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je naveo i da su vakcine samo deo svega što Srbija čini u borbi protiv korona virusa.

– Za uspeh Srbije u pogledu vakcinacije građana najznačajniji su predsednik Vučić koji je zaslužan za nabavku vakcina u ovolikom broju, i zdravstveni radnici koji su efikasno i odgovorno pristupili imunizaciji više od pola miliona ljudi za dve nedelje – istakao je Lončar u intervjuu za Blic.

On je ukazao na to da je pravovremeno sprovedena obuka zdravstvenih radnika za aplikovanje vakcina.

– Napravili mrežu punktova, krenuli da formiramo vakcinalne timove za svaki punkt. Samo ih u Beogradu imamo više od 20, pri svakom domu zdravlja, plus Sajam, Torlak, Batut…Sada I BelExpo centar. A na svakom je angažovano od dve do šest vakcinalnih ekipa, koju čine lekar i dve medicinske sestre/tehničara – rekao je Lončar.

Istakao je da su zdravstveni radnici iskusni i stručni, dobro obučeni za vakcinaciju, jer svake godine vakcinom protiv sezonskog gripa vakcinišu nekoliko stotina hiljada ljudi.

– Ove jeseni 400.000 građana primilo je vakcinu protiv gripa za prve dve nedelje, a imamo svu potrebnu opremu, i to je prosto ključni razlog za odličnu organizovanu i realizovanu imunizaciju protiv covid-19 – rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, sve obuke i pripreme dešavale su se u uslovima epidemije, u trenucima maksimalnog opterećenja zdravstvenih radnika.

– Ono što su zdravstveni radnici u Srbiji uradili u prethodnih godinu dana, zaključno sa imunizacijom građana, zaista je herojsko delo koje im država i građani Srbije nikada neće zaboraviti, i na čemu će im biti večno zahvalni – ističe ministar zdravlja.

Lončar je istakao i da je Srbija epidemiji korona virusa, od samog početka pristupila odgovorno i činila sve kako bi se širenje virusa i efekti epidemije stavili pod kontrolu.

– U regionu, Srbija ima najnižu incidencu oboljevanja od Covid-19, najnižu stopu smrtnosti (primera radi, od Hrvatske duplo, a od Slovenije tri puta nižu stopu smrtnosti), takođe je i testirala ubedljivo najviše građana – rekao je Lončar u intervjuu za Blic.

DOKTOR TIODOROVIĆ BESAN POSLE ŽURKE U CENTRU BEOGRADA: Svima maksimalne kazne, ovo je van svakog smisla!

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Hronika

ZAJEDNO S MONASIMA KRČIO KOROV PA NASTRADAO U POŽARU: Novi detalji tragedije u blizini manastira na FRUŠKOJ GORI

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Kurir/T.I.


Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao od posledica požara


Dragomir P. (64) iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak oko 14.30 časova, u blizini manastira Kuveždin na Fruškoj gori, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira, usled čega je došlo do požara.

Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao posledica požara.

Kako se navodi, ćerka nastradalog čoveka je bila na lečenju u manastiru Kuveždin, dok je on često priskakao u pomoć manastirskom monaštvu.

– Krčili su šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastrada, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost preminuo – priča izvor iz policije.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

Vatrogasne jedinice Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h