Connect with us

Hronika

LONČAR: Ono što rade naši medicinari su HEROJSKA DELA

Objavljeno

-

Korona vesti, Foto: Kurir TV

Lončar je naveo i da su vakcine samo deo svega što Srbija čini u borbi protiv korona virusa


Veliki odziv i zainteresovanost građana za vakcinaciju, i najznačajnije, zadovoljni građani koji su primili vakcinu, najbolja su potvrda da smo zaista uradili dobar posao, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je naveo i da su vakcine samo deo svega što Srbija čini u borbi protiv korona virusa.

– Za uspeh Srbije u pogledu vakcinacije građana najznačajniji su predsednik Vučić koji je zaslužan za nabavku vakcina u ovolikom broju, i zdravstveni radnici koji su efikasno i odgovorno pristupili imunizaciji više od pola miliona ljudi za dve nedelje – istakao je Lončar u intervjuu za Blic.

POGLEDAJ:  STRAVIČAN ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO SRRBIJU DOBIO EPILOG: Ćerka poznatog političara osuđena na 30 godina

On je ukazao na to da je pravovremeno sprovedena obuka zdravstvenih radnika za aplikovanje vakcina.

– Napravili mrežu punktova, krenuli da formiramo vakcinalne timove za svaki punkt. Samo ih u Beogradu imamo više od 20, pri svakom domu zdravlja, plus Sajam, Torlak, Batut…Sada I BelExpo centar. A na svakom je angažovano od dve do šest vakcinalnih ekipa, koju čine lekar i dve medicinske sestre/tehničara – rekao je Lončar.

Istakao je da su zdravstveni radnici iskusni i stručni, dobro obučeni za vakcinaciju, jer svake godine vakcinom protiv sezonskog gripa vakcinišu nekoliko stotina hiljada ljudi.

POGLEDAJ:  MASOVNA TUČA RODITELJA NA TURNIRU U SRBIJI: Vrisak dece pa čupanje za kosu, jezive SCENE

– Ove jeseni 400.000 građana primilo je vakcinu protiv gripa za prve dve nedelje, a imamo svu potrebnu opremu, i to je prosto ključni razlog za odličnu organizovanu i realizovanu imunizaciju protiv covid-19 – rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, sve obuke i pripreme dešavale su se u uslovima epidemije, u trenucima maksimalnog opterećenja zdravstvenih radnika.

– Ono što su zdravstveni radnici u Srbiji uradili u prethodnih godinu dana, zaključno sa imunizacijom građana, zaista je herojsko delo koje im država i građani Srbije nikada neće zaboraviti, i na čemu će im biti večno zahvalni – ističe ministar zdravlja.

POGLEDAJ:  UZNEMIRUJUĆE! OVO JE TELO MATEJA PERIŠA NAKON IZVLAČENJA IZ VODE: Na ruci srebrni sat i telefon u džepu, a pored leša patika FOTO

Lončar je istakao i da je Srbija epidemiji korona virusa, od samog početka pristupila odgovorno i činila sve kako bi se širenje virusa i efekti epidemije stavili pod kontrolu.

– U regionu, Srbija ima najnižu incidencu oboljevanja od Covid-19, najnižu stopu smrtnosti (primera radi, od Hrvatske duplo, a od Slovenije tri puta nižu stopu smrtnosti), takođe je i testirala ubedljivo najviše građana – rekao je Lončar u intervjuu za Blic.

DOKTOR TIODOROVIĆ BESAN POSLE ŽURKE U CENTRU BEOGRADA: Svima maksimalne kazne, ovo je van svakog smisla!

Izvor: Espreso

Hronika

MAKLJAŽA U GRADSKOM AUTOBUSU: Muškarci se SUKOBILI na liniji 72, a zatim je uleteo JOŠ JEDAN MLADIĆ (VIDEO)

Objavljeno

-

Tuča u GSP autobusu, Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/MOJ BEOGRAD REZERVA

Razlog okršaja nije poznat

U GSP autobusu na liniji 72, koja saobraća na relaciji Zeleni venac – aerodrom „Nikola Tesla“, večeras je došlo do tuče.

Na ulazu u Pariske komune na Novom Beogradu fizički su se sukobila dvojica muškaraca.

Razlog okršaja nije poznat.

Sudeći prema snimku, zaraćene strane je razdvojio jedan krupni mladić.

POGLEDAJ:  UZNEMIRUJUĆE! OVO JE TELO MATEJA PERIŠA NAKON IZVLAČENJA IZ VODE: Na ruci srebrni sat i telefon u džepu, a pored leša patika FOTO
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h