Connect with us

Hronika

LONČAR: Ono što rade naši medicinari su HEROJSKA DELA

Objavljeno

-

Korona vesti, Foto: Kurir TV

Lončar je naveo i da su vakcine samo deo svega što Srbija čini u borbi protiv korona virusa


Veliki odziv i zainteresovanost građana za vakcinaciju, i najznačajnije, zadovoljni građani koji su primili vakcinu, najbolja su potvrda da smo zaista uradili dobar posao, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je naveo i da su vakcine samo deo svega što Srbija čini u borbi protiv korona virusa.

– Za uspeh Srbije u pogledu vakcinacije građana najznačajniji su predsednik Vučić koji je zaslužan za nabavku vakcina u ovolikom broju, i zdravstveni radnici koji su efikasno i odgovorno pristupili imunizaciji više od pola miliona ljudi za dve nedelje – istakao je Lončar u intervjuu za Blic.

On je ukazao na to da je pravovremeno sprovedena obuka zdravstvenih radnika za aplikovanje vakcina.

Advertisement

– Napravili mrežu punktova, krenuli da formiramo vakcinalne timove za svaki punkt. Samo ih u Beogradu imamo više od 20, pri svakom domu zdravlja, plus Sajam, Torlak, Batut…Sada I BelExpo centar. A na svakom je angažovano od dve do šest vakcinalnih ekipa, koju čine lekar i dve medicinske sestre/tehničara – rekao je Lončar.

Istakao je da su zdravstveni radnici iskusni i stručni, dobro obučeni za vakcinaciju, jer svake godine vakcinom protiv sezonskog gripa vakcinišu nekoliko stotina hiljada ljudi.

– Ove jeseni 400.000 građana primilo je vakcinu protiv gripa za prve dve nedelje, a imamo svu potrebnu opremu, i to je prosto ključni razlog za odličnu organizovanu i realizovanu imunizaciju protiv covid-19 – rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, sve obuke i pripreme dešavale su se u uslovima epidemije, u trenucima maksimalnog opterećenja zdravstvenih radnika.

– Ono što su zdravstveni radnici u Srbiji uradili u prethodnih godinu dana, zaključno sa imunizacijom građana, zaista je herojsko delo koje im država i građani Srbije nikada neće zaboraviti, i na čemu će im biti večno zahvalni – ističe ministar zdravlja.

Advertisement

Lončar je istakao i da je Srbija epidemiji korona virusa, od samog početka pristupila odgovorno i činila sve kako bi se širenje virusa i efekti epidemije stavili pod kontrolu.

– U regionu, Srbija ima najnižu incidencu oboljevanja od Covid-19, najnižu stopu smrtnosti (primera radi, od Hrvatske duplo, a od Slovenije tri puta nižu stopu smrtnosti), takođe je i testirala ubedljivo najviše građana – rekao je Lončar u intervjuu za Blic.

DOKTOR TIODOROVIĆ BESAN POSLE ŽURKE U CENTRU BEOGRADA: Svima maksimalne kazne, ovo je van svakog smisla!

Izvor: Espreso

Advertisement

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h