Connect with us

Društvo

LAZAR TEJIĆ PRIZNAO DA JE UBIO MIRKOVIĆA: Evo šta su rekli ostali osumnjičeni za tragediju u Belvilu!

Objavljeno

-

Lazar Tejić, ubijeni Bojan Mirković, Foto: Društvene mreže

Danas u pred sudom krivicu negirali su svi optuženi, osim Lazara Tejića


Pred Višim sudom u Beogradu danas je počelo sudjenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Lazar Tejić (23), optužen kao neposredni izvršilac ubistva, priznao je da je on ubio Mirkovića, dok su ostali optuženi negirali svaku povezanost sa tim krivičnim delom, piše Blic.

Zbog ubistva Bojana Mirkovića 12. novrembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil danas su se pred Višim sudom u Beogradu o delu izjasnili Lazar Tejić, Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Dušan Kokoruž i Filip Ivanović, muškarci optuženi za izvršenje ovog dela, nakon čega su izneli svoje odbrane.

Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić i Dušan Kokoruž optuženi su da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Filip Ivanović tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Danas u pred sudom krivicu negirali su svi optuženi, osim Lazara Tejića.

Prvi je odbranu izneo Bojan Kovačević. On je rekao da ne poznaje nikoga nikoga od okrivljenih, osim Tejića, kao ni ubijenog Bojana.

Kako se branio Kovačević

Pred Sudom je objasnio da je Lazar sin njegove vanbračne supruge, sa kojom je u vezi od 2018. godine, a sa kojom je zajednički život započeo krajem maja 2020. godine. Prema njegovim rečima, Lazara je upoznao 2019. godine, kada je mladić izašao iz zatvora. Nakon što je ispričao kako ga poznaje, naveo je i da ga je često vozio svojim automobilom.

– Preko 100 puta sam ga vozio kolima, kad god bi me Lazar pozvao – rekao je Kovačević.

Nakon njega, odbranu je izneo Ivan Nikčević, koji je sumnjiči za prodaju telefona i da je prenosio kretanje Mirkovića. On je ispričao detalje o svom poslu, odnosno kako se bavi prodajom softvera za „epl“ telefone, koji, između ostalog, može služiti i za praćenje osoba.

Ne poznaje nikog od optuženih

– Ne poznajem nikoga od optuženih, osim Dušana Kokoruža, koji mi je pre više godina pomagao oko obezbeđivanja dokumentacija za automobil – naveo je Nikčević, a potom objasnio da je poznavao i ubijenog Mirkovića, koji mu je bio drug i na čiju je adresu bio prijavljen 2016. godine.

– Izli smo zajedno u teretanu, a posledni put sam ga video početkom novembra – rekao je on.

Nakon iskaza prve dvojice optuženih, usledila je pauza, nakon koje će ostali optuženi izneti svoje odbrane.

Podsetimo, svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva i od tada se nalaze u pritvoru. Nadležni organi su pronašli oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.

Pronađen uređaj za praćenje žrtve

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

– Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih – istaklo je ranije Tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

Izvor: Espreso

Društvo

AMSS IZDAO UPOZORENJE VOZAČIMA: Savetuje se poseban oprez na planinama

Objavljeno

-

Sneg, Foto: RINA


Od petlje Orlovača do tunela Lipak saobraćaj će se odvijati dvosmerno, biće preusmeren sa leve kolovozne trake na desnu u smeru ka Dobanovcima)


Zimski uslovi vožnje očekuju vozače pre svega na putevima u planinskim predelima, upozorava Automoto savez Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevima i graničnim prelazima.

AMSS navodi da u večernjim satima treba računati na niske temperature i poledicu, zbog čega će i uslovi za vožnju biti zahtevniji.

Kad je reč graničnim prelazima, prema poslednjim informacijama Uprave graničke policije teretna vozila čekaju tri sata Batrovcima, dva na Preševu i Šidu, sat i po na Horgošu i sat vremena prelazu Sremska Rača.

AMSS upozorava vozače da će do 13. decembra do 17 časova biti izmenjen režim saobraćaja zbog radova na ispitivanju instalirane opreme u tunelu Železnik i to na Obilaznici oko Beograda i to tako što će od petlje Ostružnica do petlje Orlovača biti zatvorena preticajna traka na desnoj kolovoznoj traci, a saobraćaj će se odvijati voznom trakom u smeru ka Bubanj Potoku)

Od petlje Orlovača do tunela Lipak saobraćaj će se odvijati dvosmerno, biće preusmeren sa leve kolovozne trake na desnu u smeru ka Dobanovcima).

U noći između 8. i 9. decembra u periodu od 22 do 3 časa, izvodiće se radovi na demontaži državnih zastavica na delu državnog puta od petlje Autokomanda do petlje Aerodrom, u smeru ka Šidu. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka, a saobraćaj će se odvijati u voznoj i zaustavnoj traci.

Izmenjen je režima saobraćaja na deonici petlja Žednik – petlja Bačka Topola zbog radova na rehabilitaciji kolovozne trake u smeru Subotica – Novi Sad, a saobraćaj iz pravca Subotice ka Novom Sadu preusmeren je u preticajnu traku suprotnog smera i odvija se dvosmerno.

AMSS podseća da je od juče od podne u saobraćaj puštena deonica Granični prelaz Horgoš – Novi Sad (desna kolovozna traka. Na toj deonici ograničenje brzine u zimskom periodu biće 100 km/h, zbog nedovršenih radova koji će se nastaviti nakon završetka zimske službe koja traje do 31. marta naredne godine ili ranije ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h