Connect with us

Vesti

Lajčak: Beograd i Priština danas u Briselu uspešno prevazišli jaz u predlozima o dinaru na Kosovu

Objavljeno

-

Specijalni predstavnik Evropske Unije Miroslav Lajčak izjavio je danas da su na današnjem trilateralnom sastanku u okviru dijaloga Beograda i Prištine uspeli da „premoste određene jazove“ između predloga dve strane i da on planira da se „razgovor uskoro nastavi na osnovu ideja EU o kompromisu“.

Tema sastanka predstavnika Srbije, Kosova i EU je bila odluka Centralne banke Kosova o uvođenju od 1. februara platnog prometa samo u evrima što znači ukidanje prometa u dinarima.

Prethodna runda dijaloga o tome je bila 25. marta u Briselu, kada je Lajčak saopštio da je sastanak bio dugačak, da su razjašnjeni važni detalji, ali da su se dogovorili da je potreban još jedan sastanak, održan danas.

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h