Connect with us

Društvo

KONAČNO DOBRE VESTI: Broj zaraženih na globalnom nivou opada treću nedelju zaredom

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Tedros je, međutim, ukazao da je svet već bio u sličnoj situaciji i istakao da nije vreme za opuštanje.


Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da broj novoobolelih od korona virusa na globalnom nivou opada treću nedelju zaredom.

Generalni direktor SZO Tedros Gebrejesus ocenio je da novi trend pokazuje da je moguće kontrolisati virus, iako se pojavljuju novi sojevi, uz primenu mera poput fizičkog distanciranja, prekrianja lica i održavanja higijene.

Tedros je, međutim, ukazao da je svet već bio u sličnoj situaciji i istakao da nije vreme za opuštanje.

„Tokom protekle godine bilo je trenutaka u gotovo svim zemljama u kojima je broj registrovanih slucajeva opadao. Mere opreza su popuštane i onda bi virus nastavio da besni“, podsetio je Tedros.

On je naglasio da je u trenutku kada se vrši vakcinacija na globalnom nivou potrebno primenjivati mere predostrožnosti koje doprinose bezbednosti ljudi, prenosi Glas Amerike.

„Kontrola širenja virusa doprinosi spasavanju žživota i umanjuje ššanse za pojave novih sojeva. Pomaže i da dejstvo vakcina bude efijasnije“, poručio je on.


DANAS OBLAČNO I TOPLIJE! U narednim danima se spremite na KIŠU, a onda stiže i neočekivano zahlađenje!


Izvor: Espreso

Društvo

MUSTAFA (25) UPALIO SVOG STOJADINA NA +40 I ZAPUCAO NA MORE: Nema ko ga ne zna, PUT PREŠAO BEZ STRAHA! (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mustafa, Foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO


Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku


Mustafa Čobo (25) mladić iz Kaknja, svojim Stojadinom stigao je na hrvatsku obalu. Čobo je poznat po svojoj ljubavi prema starim Zastavama, a vlasnik je i jednog Yugo servisa u Bosni i Hercegovini.

Izgleda da njemu ne smetaju visoke temperature širom Hrvatske. Iako njegov Stojadin nema klimu, na kojoj mnogi ljudi u današnje vrijeme insistiraju tokom vožnje automobilom, Mustafa je seo u svoje vozilo i krenuo na more.

Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku:

“Zastavom po Hrvatskoj. Hvala na prvom susretu u Živogošću. Hvala na lepom druženju. Postoji li iko da me ne poznaje u Hrvatskoj. I da me nije ugostio”, napisao je uz fotografije.

foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO

Posetio je Makarsku, Bašku Vodu, Živogošće, a put dug 222 kilometara prešao je, kaže, bez problema i straha.

“Svaki automobil zahteva pažnju i redovno održavanje, pa tako i Stojadin. Uopše ne razmišljam hoće li se pokvariti, samo na Jadranu sam prešao 600 kilometara, ne računajući dolazak iz Kaknja, a tu treba računati i povratak, tako da će sve skupa izaći na preko 1.000 pređenih kilometara”, rekao je on za Hayat.

Podsetimo, Mustafa nije prvi ove godine!

„Skidam kapu gospodinu“, „Alal vera, burazeru, to je podvig, bez klime“, samo su neki od komentara ispod fotografije iz Lefkade, a upućeni su vlasniku jednog stojadina koji je ovim autom stigao u Grčku i privukao ogromno interesovanje na Fejsbuku.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h