Connect with us

Društvo

KOLIKO GRAĐANA JE POTREBNO VAKCINISATI DA BI SE STEKAO KOLEKTIVNI IMUNITET? Dr Kisić saopštila procenu!

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/RTS

Upitana da li će se raditi istraživanja delotvornosti vakcine, ona je rekla da će se raditi istrazizvanja samo u određenim grupama


Procena je da milion i po do dva miliona građana treba da bude vakcinisano da bi se stvorio kolektivni imunitet koji će zaustaviti epidemiju korona virusa, izjavila je danas članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

POGLEDAJ:  OGLASILA SE NARODNA BANKA: Dinar će SUTRA neznatno promeniti VREDNOST!

– To su procene, predviđanja, kada je u pitanju kolektivni imunitet – rekla je Kisić Tepavčevićeva nakon sednice Kriznog štaba.

Upitana da li će se raditi istraživanja delotvornosti vakcine, ona je rekla da će se raditi istrazizvanja samo u određenim grupama.

Kako je navela, dosadasnji istraživanja ohrabruju i ona kažu da je nakon vakcinacije veći broj antitela nego nakon preležane bolesti kovid-19.

POGLEDAJ:  U Srbiji registrovan 1.731 novozaraženi, preminulo devet osoba

– Sada imamo moćno oružje za borbu protiv virusa korona, a to je vakcina – rekla je Darija Kisić Tepavčevcih, koja je i ministarka rada.


RADOST U SRPSKOM PORODILIŠTU: Za 24 sata rođeno čak 25 BEBA!


Izvor: Espreso

Društvo

DANAS SPC I VERNICI SLAVE PRVOG JEVANĐELISTU: Ne zaboravite da se pomolite uz ove reči, zaštitnik je ovih ljudi!

Objavljeno

-

Objavio

Matijevdan, Foto: Printscreen/youtube

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve


Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici slave dana Svetog apostola i jevanđelistu Mateja. Ovaj dan u crkvenom kalendaru je označen podebljanim, crnim slovom.

Matej je bio Jevrejin i bogati poreznik i sakupljao je prihode na putu koji je od Kapernauma prelazio iz Galileje u Siriju. Danas je, kažu, dobro pročitati Jevanđelje koje je on napisao, ali i platiti sve poreze i dugove.

POGLEDAJ:  VEĆ DANAS STIŽE NOVAC ZA DVE GRUPE LJUDI: Evo kome isplata leže tek 6. juna

Poreznici nisu bili omiljeni u narodu, koji ih nije cenio i držao ih je za korupmirane i obredno nečiste. Matejev život se promenio kada ga je Isus Hrist pozvao da ga sledi, a kasnije ga je Hrist uvrstio među 12 apostola.

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve.

Matej je bio očevidac i svedok Isusovog života i zemaljske smrti, vaskrsenja i uznošenja na nebo. Apostol je, po prijemu Svetog Duha, prvo propovedao jevanđelje u Palestini, u Jerusalimu i okolini.

POGLEDAJ:  OGLASILA SE NARODNA BANKA: Dinar će SUTRA neznatno promeniti VREDNOST!

Po odlasku iz Jerusalima propovedao je hrišćanstvo u Makedoniji, Siriji, Etiopiji.

Prema predanju, Sveti apostol Matej je napisao prvo jevanđelje – Sveto jevanđelje po Mateju, te se naziva i jevanđelist Matej.

Matej se smatra zaštitnikom carinika, poreznika, bankara i računovođa. Slava Sveti Matej – Matijevdan, rasprostranjena je među Srbima u Hercegovini. Uprava carina Srbije obeležava Matijevdan kao svoju krsnu slavu od 2001. godine.

POGLEDAJ:  VREME DANAS BIĆE IDEALNO: Sunce, ne preterano vrelo, a zatim sledi nestabilno vreme sve DO SREDE!

Kaže se da Sveti Matej nikada nije jeo meso, nego se hranio povrćem, voćem i žitaricama.

Ovu molitvu danas bi trebalo izgovoriti:

– Usredno ot mitnici ko zvavšemu vladicje Hristu, javlšusja na zemlji čelovjekom za blagost, tomu posljedovav, apostol izbranij javilsja jesi i blagovjestnik jevangelija vseljenjej veleglasen. Sego radi čtima čestnuju pamjat, tvoju, Mateje bogoglagoljive, moli milostivago Boga, da grjehov ostavljenije podast dušam našim.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h