Connect with us

Društvo

KOLIKO GRAĐANA JE POTREBNO VAKCINISATI DA BI SE STEKAO KOLEKTIVNI IMUNITET? Dr Kisić saopštila procenu!

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/RTS

Upitana da li će se raditi istraživanja delotvornosti vakcine, ona je rekla da će se raditi istrazizvanja samo u određenim grupama


Procena je da milion i po do dva miliona građana treba da bude vakcinisano da bi se stvorio kolektivni imunitet koji će zaustaviti epidemiju korona virusa, izjavila je danas članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

– To su procene, predviđanja, kada je u pitanju kolektivni imunitet – rekla je Kisić Tepavčevićeva nakon sednice Kriznog štaba.

Upitana da li će se raditi istraživanja delotvornosti vakcine, ona je rekla da će se raditi istrazizvanja samo u određenim grupama.

Kako je navela, dosadasnji istraživanja ohrabruju i ona kažu da je nakon vakcinacije veći broj antitela nego nakon preležane bolesti kovid-19.

– Sada imamo moćno oružje za borbu protiv virusa korona, a to je vakcina – rekla je Darija Kisić Tepavčevcih, koja je i ministarka rada.


RADOST U SRPSKOM PORODILIŠTU: Za 24 sata rođeno čak 25 BEBA!


Izvor: Espreso

Društvo

SPOJIO MAJKU I ĆERKU POSLE 52 GODINE: Ovo je Radojica, a evo kako je postigao ovaj HEROJSKI ČIN!

Objavljeno

-

Objavio

Radojica Vukić, Foto: Printscreen/Kurir TV


Radojica će pamtiti to do kraja života


Svaki dan 52 godine, otkako su je razdvojili od Zorice, Leposava Dinkovski nije prestala da misli na ćerkicu koju je rodila kad je imala 16 godina, a njena majka i očuh su je uzeli i dali u hraniteljsku porodicu, i potom na usvajanje.

Ipak, sudbina je umešala prste i ponovo ćerku vratila u majčino naručje, a osoba koja je pomogla da se čitava priča ostvari je Radoica Vukić.

– Ja već skoro 30 godina živim u Italiji. Zoricu sam prvi put video sinoć, ali je ona prijateljica moje ćerke. Krenuo sam 18. maja za Beograd. Čuo sam već tada od svoje ćerke priču pa sam joj rekao da mi pošalje dokumenta kako bi probao da nešto uradim – rekao je Radojica.

Radojica se osvrnuo i na sam put koji je morao da pređe kako bi upoznao leposavu, Zoricinu majku.

– Prvo sam otišao kod matičara u Banatsko Novo Selo. Bio je ljubazan i sve mi je pokazao. Slučajno je bio upoznat, dao mi je ime od jedne žene. To je tetka Zoricina, dao mi je potom adresu – rekao je Radojica.

– Našao sam prvo Leposavinu sestru po majci. Ona me je uputila ka Leposavi. Rekao sam joj o Lorijani, ali ona je samo rekla da ne zna i nije verovala. Međutim kada sam joj pokazao pasoš kada je mala Zorica imala 2 godine ona ju je odmah prepoznala. Suze su joj odmah krenule na oči. Ona sirota nije mogla da veruje da je sve to istina – rekao je Radojica.

Dodao je da se čuo sa njima posle susreta i da je veoma srećan što je uspeo da ih spoji.

– Čuo sam se jutros sa njima. Ja rečima ne mogu da vam opišem taj susret. Toliko sam srećan što sam uspeo da spojim majku i ćerku posle toliko godina – rekao je Radojica.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h