Connect with us

Hronika

KAKVA PLJAČKA: Lažnim poštoljem pljačkali prodavnice, pokrali skoro 100.000 dinara

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Policija je pretresom stana u kome su osumnjičeni boravili pronašla repliku pištolja kojom je, kako se sumnja, izvršeno razbojništvo


Policija u Kikindi uhapsila je Đ. V. (19) i I. G. (21), zbog sumnje da su počinili dva razbojništva pljačkajući nekoliko prodavnica, pri čemu su kao pretnju tokom izvršenja krivičnih dela koristili metalnu repliku pištolja.

– Sumnja se da su najpre 27. decembra prošle godine odgurnuli radnicu jedne prodavnice, nakon čega je ona pala na pod, a potom su iz kase uzeli 38.000 dinara. Zatim su 2. januara ove godine, uz pretnju replikom pištolja, u drugoj radnji uzeli 42.000 dinara – saopšteno je iz PU Kikinda.

Đ. V. se sumnjiči da je 3. januara odgurnuo radnicu jedne prodavnice i iz kase uzeo 18.000 dinara, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Policija je pretresom stana u kome su osumnjičeni boravili pronašla repliku pištolja kojom je, kako se sumnja, izvršeno razbojništvo.

– U pitanju je metalni pištolj i verna replika kojim su počinili ova krivična dela – rečeno je u kikindskoj policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Kikindi.


AKO UMREM NIKO NEĆE PLAKATI: Marko, nekada žestoki momak završio u paklu beskućnika


Izvor: Espreso

Hronika

ZAJEDNO S MONASIMA KRČIO KOROV PA NASTRADAO U POŽARU: Novi detalji tragedije u blizini manastira na FRUŠKOJ GORI

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Kurir/T.I.


Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao od posledica požara


Dragomir P. (64) iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak oko 14.30 časova, u blizini manastira Kuveždin na Fruškoj gori, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira, usled čega je došlo do požara.

Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao posledica požara.

Kako se navodi, ćerka nastradalog čoveka je bila na lečenju u manastiru Kuveždin, dok je on često priskakao u pomoć manastirskom monaštvu.

– Krčili su šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastrada, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost preminuo – priča izvor iz policije.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

Vatrogasne jedinice Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h