Connect with us

Društvo

JUČE U CENTRU BEOGRADA LUDILO: Ova scena najbolje pokazuje koliko smo se UŽELELI normalnog života

Objavljeno

-

Foto: Kurir

Sinoć su na ulici uglavnom bili mladi i porodice sa decom, a mališanima je najveća zabava slikanje sa Deda Mrazom i pored novogodišnjih ukrasa


Veliki broj Beograđana odlučio je da „reprizu“ dočeka Nove godine provede u šetnji Knez Mihailovom ulicom.

U najpoznatijoj ulici u prestonici atmosfera je bila prilično mirna za 1. januar, mada sudeći po snimcima koji su deljeni na društvenim mrežama nije bilo tako tokom celog dana.

U popodnevnim časovima slučajne prolaznike su uglavnom uveseljavali trubači koji svake godine doprinose novogodišnjem raspoloženju. U jednom trenutku je čak izgledalo kao da imaju svoj novogodišnji koncert, jer je veliki broj Beograđana slavio, pa i zaigrao uz njih.

Sinoć su, kako je javio izveštač Tanjuga, na ulici uglavnom bili mladi i porodice sa decom, a mališanima je najveća zabava slikanje sa Deda Mrazom i pored novogodišnjih ukrasa.

Advertisement

Kafići i restorani u centru Beograda poštuju propisane mere i nisu radili, tako da se umesto muzike uglavnom čuo žagor ljudi.


OVO JE POSLEDNJI PUT DA VAM SE OBRAĆAM… Angela Merkel je RASPLAKALA mnoge Nemce


Izvor: Espreso

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h