Connect with us

Ekonomija

JOŠ UVEK NISTE OSVOJILI STAN ILI AUTO? Bez brige, na proleće počinje nova runda igre UZMI RAČUN I POBEDI!

Objavljeno

-

Foto: RTS

Siniša Mali najavljuje da će nova nagradna igra imati dva kruga – jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine


Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, potpisujući ugovor sa dobitnikom stana u naselju Beograd na vodi, istakao je da će nova nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ početi na proleće ove godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Siniša Mali najavljuje da će nova nagradna igra imati dva kruga – jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine.

„Pozitivna atmosfera oko nagradne igre i fiskalnih računa daje svoj rezultat u praksi, a mi ćemo sigurno u narednih par nedelja, brže nego što bilo ko očekuje, a nakon analize rezultata ove nagradne igre, izaći sa idejom i predlogom još jedne nagradne igre. Već sada znamo da ćemo imati dva kruga nagradne igre – jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine“, rekao je Mali.

Dobitnik najvrednije nagrade drugog kola nagradne igre Dragoslav Ilić iz Velikog Gradišta zahvalio je Vladi Republike Srbije i ministru finansija i istakao da ne može da sakrije iznenađenje i oduševljenje. Kaže da je za veliku radost cele porodice zaslužna supruga Sanela, jer je koverta koju je ona poslala izvučena iz bazena u kojem se našlo oko 12 miliona koverata.

Advertisement

„Još uvek sam pod utiskom. Supruga je poslala preko stotinu koverata, ali ja sam skupljao račune. Stan definitivno ide sinovima, njihov je, posebno kada krenu u više škole“, rekao je Ilić.

Ministar finansija čestitao je srećnom dobitniku i rekao da je prezadovoljan odzivom građana za učešće u nagradnoj igri, ali i svešću koja se razvija kada je u pitanju borba protiv sive ekonomije i naglasio da time pomažu da se gradi lepša, bolja i uspešnija Srbija.

„Ova nagradna igra je definitivno pokazala pozitivne rezultate, jer ljudi govore o fiskalnim računima. Mi smo u prva dva meseca ove godine imali, verovali ili ne, suficit u budžetu, naplata PDV-a je znatno bolja nego što smo planirali, i to za skoro 9 milijardi dinara“, rekao je Mali.

On je posetio da je u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ ukupno podeljeno 60 automobila i 12 stanova – deset u naselju Zemunske kapije i dva u Beogradu na vodi.

Pored ministra Malog, ugovor o stanu u Beogradu na vodi, sa najsrećnijim dobitnikom u finalu nagradne igre potpisao je i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

Advertisement

On je čestitao Dragoslavu Iliću i naglasio da je nagradna igra pokazala pozitivne efekte, koji će tek biti vidljivi, pre svega jer je uzimanje fiskalnih računa prilikom kupovine postala navika.

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ organizovala je Vlada Republike Srbije, uz podršku NALED-a i deo je aktivnosti predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije.

Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

PRVOROĐENE BEBE U OVOM SRPSKOM GRADU ĆE DOBIJATI DUPLO VEĆU POMOĆ: Najavljeno značajno POVEĆANJE

Objavljeno

-

Porodilište, Foto: Marina Lopičić

U 2024. godini iznos će biti povećan sa 10.000 na 20.000 dinara za zaposlene majke, a za nezaposlene sa 20.000 na 40.000 dinara

Čelnici grada Leskovca odlučili su da jednokratna pomoć majkama za svako novorođene dete od naredne godine bude duplo veća.

Tako će u 2024. godini taj iznos biti povećan sa 10.000 na 20.000 dinara za zaposlene majke, a za nezaposlene sa 20.000 na 40.000 dinara.

Podseća se da prvih deset beba koje se rode u kalendarskoj godini dobijaju vaučere u iznosu od 30.000 dinara, te da svaki roditelj novorođenčeta dobija auto-sedište, piše Jugmedia.

„Novina koju Grad planira da uvede, ukoliko se steknu svi neophodni uslovi, je sufinansiranje neinvanzivnog prenatalnog testa kod trudnica sa medicinskim indikacijama“.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h