Connect with us

Ekonomija

JOŠ UVEK NISTE OSVOJILI STAN ILI AUTO? Bez brige, na proleće počinje nova runda igre UZMI RAČUN I POBEDI!

Objavljeno

-

Foto: RTS

Siniša Mali najavljuje da će nova nagradna igra imati dva kruga – jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine


Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, potpisujući ugovor sa dobitnikom stana u naselju Beograd na vodi, istakao je da će nova nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ početi na proleće ove godine, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Siniša Mali najavljuje da će nova nagradna igra imati dva kruga – jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine.

„Pozitivna atmosfera oko nagradne igre i fiskalnih računa daje svoj rezultat u praksi, a mi ćemo sigurno u narednih par nedelja, brže nego što bilo ko očekuje, a nakon analize rezultata ove nagradne igre, izaći sa idejom i predlogom još jedne nagradne igre. Već sada znamo da ćemo imati dva kruga nagradne igre – jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine“, rekao je Mali.

POGLEDAJ:  STAKLOREZAC UBIO PRIJATELJA ZBOG 2.000 EVRA: Isplivali novi ŠOKANTNI detalji, otkrivena veza sa ubijenim ŽIŽIĆEM!

Dobitnik najvrednije nagrade drugog kola nagradne igre Dragoslav Ilić iz Velikog Gradišta zahvalio je Vladi Republike Srbije i ministru finansija i istakao da ne može da sakrije iznenađenje i oduševljenje. Kaže da je za veliku radost cele porodice zaslužna supruga Sanela, jer je koverta koju je ona poslala izvučena iz bazena u kojem se našlo oko 12 miliona koverata.

„Još uvek sam pod utiskom. Supruga je poslala preko stotinu koverata, ali ja sam skupljao račune. Stan definitivno ide sinovima, njihov je, posebno kada krenu u više škole“, rekao je Ilić.

POGLEDAJ:  DOBRO POGLEDAJTE SVOJU SAOBRAĆAJNU, MOGU DA VAS ODERU U INOSTRANSTVU ZBOG OVOGA: Nikad se ne biste setili!

Ministar finansija čestitao je srećnom dobitniku i rekao da je prezadovoljan odzivom građana za učešće u nagradnoj igri, ali i svešću koja se razvija kada je u pitanju borba protiv sive ekonomije i naglasio da time pomažu da se gradi lepša, bolja i uspešnija Srbija.

„Ova nagradna igra je definitivno pokazala pozitivne rezultate, jer ljudi govore o fiskalnim računima. Mi smo u prva dva meseca ove godine imali, verovali ili ne, suficit u budžetu, naplata PDV-a je znatno bolja nego što smo planirali, i to za skoro 9 milijardi dinara“, rekao je Mali.

POGLEDAJ:  UŽAS: Poginuo muškarac prilikom SEČE DRVA!

On je posetio da je u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ ukupno podeljeno 60 automobila i 12 stanova – deset u naselju Zemunske kapije i dva u Beogradu na vodi.

Pored ministra Malog, ugovor o stanu u Beogradu na vodi, sa najsrećnijim dobitnikom u finalu nagradne igre potpisao je i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

On je čestitao Dragoslavu Iliću i naglasio da je nagradna igra pokazala pozitivne efekte, koji će tek biti vidljivi, pre svega jer je uzimanje fiskalnih računa prilikom kupovine postala navika.

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ organizovala je Vlada Republike Srbije, uz podršku NALED-a i deo je aktivnosti predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije.

Izvor: Espreso

Ekonomija

STIGLO ZVANIČNO SAOPŠTENJE, TIČE SE STANJA SA EVROM U SRBIJI: Evo šta NAM SLEDI za manje od 24 SATA

Objavljeno

-

Narodna banka Srbije/Ilustracija, Foto: Stefan Jokić

Dinar će prema evru u ponedeljak vredeti kao pre mesec dana, a 0,2 odsto više nego godinu dana ranije i na početku ove godine

Zvanični srednji kurs biće sutra 117,3358 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Evro danas po zvaničnom srednjem kursu vredi 117,3251 dinar.

Dinar će prema evru u ponedeljak vredeti kao pre mesec dana, a 0,2 odsto više nego godinu dana ranije i na početku ove godine.

POGLEDAJ:  DOBRO POGLEDAJTE SVOJU SAOBRAĆAJNU, MOGU DA VAS ODERU U INOSTRANSTVU ZBOG OVOGA: Nikad se ne biste setili!

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti ove godine bila je 13. aprila, kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara, a najveća 22. novembra, kada je evro vredeo 117,2954 dinara.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h