Connect with us

Hronika

ISPLIVAO SNIMAK HAPŠENJA VOĐE BALKANSKOG KARTELA! Španci nisu štedeli Zlatana, dobili su dojavu iz Slovenije! VIDEO

Objavljeno

-

Trenutak hapšenja, Foto: Printscreen/Youtube/EUROPOLtube

„Nanjušili“ su ga 2020. godine, dok su sprovodili istragu o bandi koja je krijumčarila marihuanu


Španska policija je pre nekoliko dana da je razbila narko-kartel koji je krijumčario ogromne količine kokaina u Evropu. U operaciji je učestvovala policija nekoliko zemalja, a prilikom akcije zaplenjeno je više od 4 tone kokaina, a uhapšeno je više od 60 osoba u Španiji i drugim evropskim državama. Među njima je i Zlatan Petrović (40), za kojeg se veruje da je jedan od vođa Balkanskog kartela.

Njega je pratila španska policija, nakon što su dobili dojavu od kolega iz Slovenije da se Petrović krije u Đironi.

Petrović je od ranije bio poznat policiji. Naime, „nanjušili“ su ga 2020. godine, dok su sprovodili istragu o bandi koja je krijumčarila marihuanu. Od tog trenutka im je bio na radaru i policija je počela da prati svaki njegov korak.

Petrović je živeo u mirnom delu Đirone, gde je u jednoj ulici imao tri kuće. Trudio se da ne upada u oči, te se njegova svakodnevna rutina razlikovala od rutine bilo kog narko-bosa. Petrović se, naime, ponašao kao biznismen. Odlazio bi na sastanke sa ljudima koji su povezani sa krijumčarenjem narkotika. On se lično nikad nije petljao u poslove, odnosno, nije direktno učestvovao u organizaciji transporta.

Akcija hapšenja dvojice saradnika Veljka Belivuka

Sa suprugom je živeo u jednoj od tri kuće u ulici Ginesta, a druge dve je koristio za svoje poslove. Sve tri kuće su bile dobro obezbeđene i pokrivene sigurnosnim kamerama. Na dan hapšenja, policija je pronašla više pakovanja marihuane u jednoj od kuća.

Veruje se da je ovde organizovano uzgajanje i prodaja marihuane, a potom bi se novac iz ovog posla ulagao u kupovinu kokaina, koje je kartel dalje krijumčario u Evropu.

Komšije zanemele

U kraju gde je Petrović živeo komšije su zanemele. Niko ne želi da govori o njemu, a nekoliko njih je samo reklo da nisu imali pojma da vođa narko-kartela živi blizu njih.

Španski mediji pišu da je kraj gde je Petrović imao kuće veoma specifičan, jer su ulice kao u lavirintu, te je lako živeti ovde da te niko ne zapazi.

Mediji navode da je Petrović uhvaćen trenutak pre bekstva. Kada je policija upala, već je bio u automobilu. Osim marihuane, policija je zaplenila i više luksuznih automobila kao i motocikl „Ducati Panigale“.

U kući je pronađena i veća količina novca, ali i municija.

 

Izvor: Espreso

Hronika

MLADIĆ VOZIO POD DEJTSVOM KOKAINA: Policija je imala šta da vidi

Objavljeno

-

Saobraćajna policija, Foto: MUP


Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja


Pripadnici saobraćajne policije u Čačku, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, zaustavili su u ponedeljak uveče u Balkanskoj ulici dvadesetpetogodišnjeg vozača „audija“ koji je vozio pod dejstvom kokaina, prenosi Rina.

Vozač je isključen iz saobraćaja, određeno mu je zadržavanje do 12 sati.

Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h