Connect with us

Hronika

ISPLIVALI TAJNI PODACI O MIKI ALEKSIĆU! Veliki RAČUN govori sam za sebe

Objavljeno

-

Foto: Dado Đilas/News1

Prema svedočenju glumice Đurđine Radić, jedan čas u Aleksićevoj školi glume je koštao 60 evra


Poslednjih nekoliko dana mnogo se prašine diglo kad su u javnost iznete optužbe za silovanje i nedozvoljene bludne radnje na račun dojučerašnjeg uglednog učitelja glume Mike Aleksića.

Nakon odluke Aleksićeve supruge i profesorke na FDU Biljane Mašić da zatvori školu glume, što je saopštila roditeljima dece na zakazanom sastanku, istraženo je koliko su supružnici prihodovali od škole glume na mesečnom nivou, pri čemu smo otkrili da se radi o vrtoglavom iznosu. Naime, prema svedočenju glumice Đurđine Radić, jedan čas u Aleksićevoj školi glume je koštao 60 evra.

PAPRENO

– Kod Mike sam išla sedam godina (sporadično doduše, jer nekad nismo imali novca za te časove, a ja sam osećala strašnu krivicu da mi roditelji plaćaju nešto tako skupo, čak i kad bismo došli do nekog novca), pa sam često eskivirala, a i realno, veoma je upitno koliko je kvalitetno utrošeno vreme da posle škole plaćaš 60 evra, a da ti neko govori da si glup, debil, debeo i lenj, i pritom da urla ko iz mozga dok ti sve to govori – napisala je mlada glumica, između ostalog, na svom Fejbuk profilu posle Aleksićevog hapšenja.

Računicu nije bilo teško izvesti: ako je, kao što su mediji pisali, škola imala 60 polaznika, raspoređenih u tri grupe, a svaka grupa je pohađala dva časa nedeljno, dolazimo do vrtoglave sume od bar 28.800 evra mesečnog prihoda! Takođe, možemo da zaključimo da su roditelji svakog učenika mesečno plaćali oko 500 evra za Aleksićevu pedagogiju.

TAJNI PODATAK

Kako se saznaje, Miroslav Aleksić je novac od dece uzimao nakon svakog časa, i to po principu novac na ruke, što dalje implicira da se ogromna količina novca na mesečnom nivou slivala u Mikin buđelar. Premda je „Stvar srca“ u Agenciji za privredne registre bila evidentirana kao produkcijska kuća, pa nije imala potrebnu dokumentaciju za izdavanje dozvole koja će omogućiti izvođenje nastave, postavlja se pitanje da li je Aleksić prijavljivao prihode od pomenute škole i koliko je zarađivao, ali te podatke od Poreske uprave nismo dobili, jer oni nisu javni.

– Shodno članu 7 Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, svaki dokument, informacija, podatak ili druga činjenica o poreskom obavezniku do kojih se došlo u poreskom, prekršajnom, predistražnom ili sudskom postupku smatraju se tajnim podatkom i čuvaju kao takvi – odgovoreno je iz Biroa za informisanje Poreske uprave.

VELJA NEVOLJA SASLUŠAN U CRNOJ GORI: Ovo je rekao istražiteljima u Specijalnom tužilaštvu

Izvor: Espreso

Hronika

ZAJEDNO S MONASIMA KRČIO KOROV PA NASTRADAO U POŽARU: Novi detalji tragedije u blizini manastira na FRUŠKOJ GORI

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Kurir/T.I.


Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao od posledica požara


Dragomir P. (64) iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak oko 14.30 časova, u blizini manastira Kuveždin na Fruškoj gori, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira, usled čega je došlo do požara.

Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao posledica požara.

Kako se navodi, ćerka nastradalog čoveka je bila na lečenju u manastiru Kuveždin, dok je on često priskakao u pomoć manastirskom monaštvu.

– Krčili su šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastrada, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost preminuo – priča izvor iz policije.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

Vatrogasne jedinice Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h