Connect with us

Hronika

STROGO ČUVANI PRITVORENICI: Veljko Belivuk i Šarić komšije u zatvoru

Objavljeno

-

Foto: Zorana Jevtić/Dado Đilas

„Šarić je u ćeliji 117 sam, a posebno ide i u šetnju po zatvorskom krugu“.


Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, i Pljevljak Darko Šarić (50) komšije su u pritvoru Specijalnog zatvora u Beogradu.

Nedavno uhapšeni vođa kriminalne grupe nalazi se u jednoj od ćelija dobro čuvanog zatvora u Ustaničkoj ulici, u kojem se već sedam godina nalazi Šarić.

„Belivuk i njegovih 14 saradnika su posle hapšenja prebačeni u zatvor u Ustaničkoj ulici, dok je šestoro ostalih u Centralnom zatvoru. Tokom istrage on ne može da sretne svoje saučesnike, koji se nalaze u 14 ćelija. Belivuk ne može da sretne ni Šarića, koji se od dobrovoljne predaje, 18. marta 2014. godine, nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu“, kaže izvor., a prenose beogradski mediji.

„Šarić je u ćeliji 117 sam, a posebno ide i u šetnju po zatvorskom krugu“.

Inače, kako kaže sagovornik, Šarić sada čeka odluku Vrhovnog kasacionog suda, kojem su njegovi advokati podneli zahtev za zaštitu zakonitosti, kojim se traži da se ponište presude od 15 godina zatvora, na koje je osuđen zbog optužbe za šverc 5,7 tona kokaina, i ponovo odlučuje o njima.

Njegovi advokati su najavili da će, kako kaže, uložiti i žalbe Apelacionom sudu u Beograd na presudu kojom je Šarić osuđen na devet godina zatvora zbog optužbi da je sa svojom grupom oprao najmanje 20 miliona evra stečenih švercom kokaina.

Ćelije Belivuka i Šarića su, kao i kod svih ostalih, pokrivene kamerama.

„Belivuk i Šarić su strogo čuvani pritvorenici. Šarić u pritvoru čita knjige i svu dnevnu štampu, a takođe i trenira. Pošto je starosedelac, stekao je posle pet godina pravo i na intimu sa svojom suprugom, dok Belivuku sada samo supruga dolazi u posetu“, kaže izvor.

Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h