Connect with us

Hronika

SASLUŠANA SLAĐANA KOJA JE BRUTALNO UBILA KOMŠINICU

Objavljeno

-

Foto: Tanjug/AP

Tužilašto tereti Slađanu R. za teško ubistvo


Slađana R. (41) iz Prova, kod Vladimiraca, koja je u četvrtak uhapšena zbog sumnje da je ubila komšinicu Ivanku R. (82) saslušana je u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, a sudija za prethodni postupak Višeg suda odlučio je da ostane u pritvoru do mesec dana.

Tužilašto tereti Slađanu R. za teško ubistvo, za koje je minimalna zaprećena kazna zatvora 10 godina. Ona je nakon hapšenja priznala zločin, a Telegraf.rs saznaje da je molila inspektore šabačke policije i uprave kriminalističke policije, koji su rasvetlili zločin „da njen suprug i deca ne saznaju šta je uradila“.

Izvor iz istrage otkriva da ona, navodno, nije mogla da se seti pojedinih svojih postupaka. Istragom će se utvrđivati motiv zločina, s obzirom da nije opljačkala komšinicu Ivanku, inače deviznu penzionerku, a u selu je poznata po provalama u kuće odakle je krala sve što je stigla.

Policajci su pretresom kuće ubijene žene pronašli veću količinu novca, a u kući su zatekli sve uredno i na svom mestu. Na osnovu toga se pretpostavlja da Slađana nije provalila u kuću da bi opljačkala komšinicu za koju se znalo da ima novca.

– Ona nije bila pljačkaš iako je ponekad stavljala fantomku na glavu i tako maskirana provaljivala u kuće. Dešavalo se da ukrade malo novca ili nešto zlata, a češće je uzimala druge stvari koje su joj bile na dohvat ruke kao što su tegla džema, smrznuta hrana iz zamrzivača ili suvo meso – navodi izvor Telegrafa.rs.

Provalila u kuću, prilegla, pa zaspala

Slađana se ušunjala u Ivankinu kuću tako što je razbila prozor na kupatilu. Prilegla je u krevetu gde je zaspala i probudila se kada se Ivanka vratila kući i u tom trenutku je napala sekirom. Očevici navode da je žena smrskane glave ležala na podu pored kreveta. Tragovi krvi su bili svuda po podu, krevetu i zidovima.

Nerazjašnjeno je ko je Ivanki umotao peškir oko glave, koji je bio natopljen krvlju, što bi moglo da objasni da li je nesrećna žena preminula odmah nakon što je napadnuta ili je izvesno vreme bila živa pa sama sebi pokušala da pomogne.

Posle zločina Slađana je odšetala svojoj kući. Sa sobom je ponela samo jednu kutiju keksa.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h