Connect with us

Hronika

SASLUŠANA SLAĐANA KOJA JE BRUTALNO UBILA KOMŠINICU

Objavljeno

-

Foto: Tanjug/AP

Tužilašto tereti Slađanu R. za teško ubistvo


Slađana R. (41) iz Prova, kod Vladimiraca, koja je u četvrtak uhapšena zbog sumnje da je ubila komšinicu Ivanku R. (82) saslušana je u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, a sudija za prethodni postupak Višeg suda odlučio je da ostane u pritvoru do mesec dana.

Tužilašto tereti Slađanu R. za teško ubistvo, za koje je minimalna zaprećena kazna zatvora 10 godina. Ona je nakon hapšenja priznala zločin, a Telegraf.rs saznaje da je molila inspektore šabačke policije i uprave kriminalističke policije, koji su rasvetlili zločin „da njen suprug i deca ne saznaju šta je uradila“.

Izvor iz istrage otkriva da ona, navodno, nije mogla da se seti pojedinih svojih postupaka. Istragom će se utvrđivati motiv zločina, s obzirom da nije opljačkala komšinicu Ivanku, inače deviznu penzionerku, a u selu je poznata po provalama u kuće odakle je krala sve što je stigla.

Policajci su pretresom kuće ubijene žene pronašli veću količinu novca, a u kući su zatekli sve uredno i na svom mestu. Na osnovu toga se pretpostavlja da Slađana nije provalila u kuću da bi opljačkala komšinicu za koju se znalo da ima novca.

Advertisement

– Ona nije bila pljačkaš iako je ponekad stavljala fantomku na glavu i tako maskirana provaljivala u kuće. Dešavalo se da ukrade malo novca ili nešto zlata, a češće je uzimala druge stvari koje su joj bile na dohvat ruke kao što su tegla džema, smrznuta hrana iz zamrzivača ili suvo meso – navodi izvor Telegrafa.rs.

Provalila u kuću, prilegla, pa zaspala

Slađana se ušunjala u Ivankinu kuću tako što je razbila prozor na kupatilu. Prilegla je u krevetu gde je zaspala i probudila se kada se Ivanka vratila kući i u tom trenutku je napala sekirom. Očevici navode da je žena smrskane glave ležala na podu pored kreveta. Tragovi krvi su bili svuda po podu, krevetu i zidovima.

Nerazjašnjeno je ko je Ivanki umotao peškir oko glave, koji je bio natopljen krvlju, što bi moglo da objasni da li je nesrećna žena preminula odmah nakon što je napadnuta ili je izvesno vreme bila živa pa sama sebi pokušala da pomogne.

Posle zločina Slađana je odšetala svojoj kući. Sa sobom je ponela samo jednu kutiju keksa.

Advertisement

Izvor: Espreso

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h