Connect with us

Hronika

PROTIV VELJE NEVOLJE POSTOJE DOKAZI: Načelnik UKP-a otkrio detalje hapšenja kriminalne grupe DOBRO SU KRILI TRAGOVE

Objavljeno

-

Foto: Stefan Stojanović

Ranije danas uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković


Kriminalna grupa Veljka Belivuka je bila dobro organizovana i dobro je skrivala tragove, zato je bilo potrebno vreme i udružene snage MUP i BIA da bi se obezbedili valjani dokazi, kaže načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

Načelnik UPK je za TV Pink rekao da je bila potrebna primena najboljih i personalnih veština, a i tehničkih sredstava da bi se obezbedili valjani dokazi protiv te kriminalne grupe koja je danas uhapšena.

Pušić je naveo da je hapšenjem 17 osumnjičenih pripadnika kriminalne grupe Velje Nevolje poslata jasna poruka da je bezbednost građana na prvom mestu.

– Time je potvrđeno, ne samo da će se istrajati u otkrivanju i dokazivanju ovakvih i sličnih krivičnih dela, nego će ove aktivnosti biti nastavljene, a sve u cilju obezbeđenja procesno valjanih dokaza za sud – rekao je Pušić.

Ranije danas uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, a koji su osumnjičeni za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge.

Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h