Connect with us

Hronika

OTKRIVENO KAKO JE POLICIJA DOŠLA DO UBICE SA PUMPE: Dve dojave su bile ključne

Objavljeno

-

Foto: MUP

On je uočen od strane meštana grada Vranja u ulici Ive Andrića po prijavi građana reagovale su sve raspoložive patrole i policijski službenici i pripadnici kriminalističke policije koji su izvršili blokadu dela grada


MARJAN Stamenković ubica Sare Asanović iz Vranja presudio je sam sebi u toku policijske akcije koja se u ponedeljak veče desila nakon što je lociran u delu grada u blizini groblja.

Policija je tog dana na osnovu različitih dojava policijskih službenika i građana uspela da ga locira, a onda je krenula filmska akcija u kojoj je ubica ipak odlučio da presudi sam sebi.

On je uočen od strane meštana grada Vranja u ulici Ive Andrića po prijavi građana reagovale su sve raspoložive patrole i policijski službenici i pripadnici kriminalističke policije koji su izvršili blokadu dela grada – započinje priču policijski inspektor koji je učestvovao u akciji.

Osumnjičeni se videvši policijske snage zabarikadirao u šupi za smeštaj ogrevnog drveta u dvorištu porodične kuće. Na pozive policije da odbaci od sebe oružje i izađe iz šupe sa podignutim rukama Marjan nije odgovorio, ali je ispalio više hitaca iz pištolja u vazduh.

Tokom pregovora sa policijom rekao je da je imao policajca na nišanu, ali da nije hteo da ga ubije. Tražio je čašu vode, rekao je da neće „na onaj svet da ode žedan“ , kada je video da se niko od policajaca ne pomera pucao je sebi u glavu i izvršio samoubistvo.

Tokom uviđaja koji je izvršila zamenica višeg javnog tužilaštva Branislava Mihajlović i policija kod pokojnog Stamenkovića je u desnoj ruci zatečen pištolj marke Browing kalibra 9 milimetara sa neutvrđenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 8 metaka dok je deveti bio u cevi sa obzirom da je oružje bilo u napetom položaju. U džepovima pokojnog pronađen je još jedan okvir sa 14 metaka kalibra 9 milimetara i u džepovima je pronađeno još 9 metaka navedenog kalibra.

Obdukcija

Tužilaštvo je naložilo obdukciju tela Marjana Stamenkovića zbog toga jer je suicid izvršen tokom policijske akcije. Sa druge strane juče su rezultati obdukcije ubijene Sare Asanović pokazali da je ubica u nju ispalio šest metaka, jer su pronađene četiri prostrelne i dve ustrelne rane u predelu leđa.

Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h