Connect with us

Hronika

ODREĐEN PRITVOR DVOJICI OSUMNJIČENIH ZA NAPAD NA ADVOKATA! Jedan pucao u Resavskoj, drugi čekao u kolima

Objavljeno

-

Foto: Profimedia, Google maps

Obojica su se tokom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu


Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih za pokušaj ubistva advokata Marka Vujoševića i ranjavanje njegovog telohranitelja Stefana Šapurića 21. januara u Resavskoj ulici.

Pritvor im je odredio sudija za prethodni posutpak na predlog tužilaštva da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Na ovu odluku sudije, osumnjčeni i njihovi branioci imaju pravo da se žale krivičnom vanpretresnom veću suda.

Inače, osumjičenog za pokušaj ubistva N. I. brani brani izabrani branilac, dok N. T, koji se sumnjiči da mu je u tome pomogao čekajući ga u kolima, ima advokata koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Advertisement

Obojica su se tokom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Portparokla Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević juče je precizirala za Tanjug da se N. I. tereti za izvršenje krivičnih dela: teško ubistvo u pokušaju, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

N. T. je stavljeno na teret krivično delo – teško ubistvo pomaganjem, kao i krivično delo – posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

MUP je nakon njihovog hapšenja saopštio da se sumnja da je N. I. 21. januara u ulazu u zgradu u Resavskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu 28-godišnjeg i 40-godišnjeg muškarca, odnosno advokata Vujoševića i Šapurića.

Tom prilikom ranjen je Šapurić, a N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je čekao osumnjičeni N. T.

Advertisement

Automobil koji je vozio ima lažne (nepripadajuće) tablice.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjičeni N. I. pronađen je pištolj i kao i manja količina narkotika.

Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h