Connect with us

Hronika

NOVO OTKRIĆE: Blindirani BMW oduzet vođi Alkatraza ranije je vozio UBICA STRAHINJE STOJANOVIĆA!?

Objavljeno

-

Foto: Društvene mreže

Blindirani auto nađen je u garaži


Policija uzela DNK iz automobila koji je nađen u garaži uhapšenog Damjana Šobića kako bi se utvrdilo ko ga je sve koristio, a prema nezvaničnim podacima, kola je jedno vreme koristio odbegli Milivoje Lovrenović.

Blindirani BMW, koji je policija zaplenila u petak tokom akcije hapšenja jednog od vođa navijača Partizana Damjana Šobića (38), navodno je ranije koristio Milivoje Lovrenović iz Gradiške, za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je ubio Strahinju Stojanovića 13. septembra prošle godine na Novom Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, BMW je poslat na veštačenje.

Detaljan pregled

– Blindirani auto nađen je u garaži u zgradi u kojoj živi vođa navijačke grupe Alkatraz. Ovaj, kao i nekoliko drugih automobila poslati su na detaljan pregled. Zasad postoje sumnje koje ukazuju na to da je BMW ranije navodno koristio Milivoje Lovrenović, ali još nije poznato pod kojim je okolnostima on završio u Šobićevoj garaži – rekao je izvor Kurira.

On navodi da je iz automobila uzet DNK kako bi se utvrdilo ko je bio u kontaktu s njim.

– Automobil se vodi na osobu iz Bosne, ali se još utvrđuju sve okolnosti vezano za misteriozni BMW, kao i to na koji način je auto završio u Srbiji – objašnjava sagovornik.

Šobić u tužilaštvu Psihički mi nije dobro Damjan Šobić, koji je odranije poznat policiji, uhapšen je pošto je policija kod njega u stanu pronašla oružje i municiju. Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu on nije iznosio odbranu i izjavio je „da se psihički ne oseća dobro“. Šobić je u julu 2017. osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja. Tada mu je u rutinskoj kontroli pronađen pištolj „glok“ i 12 metaka.

Podsetimo, za Lovrenovićem, koji ima državljanstvo BiH, u septembru 2020. je raspisana poternica zbog sumnje da je aktivirao bombu postavljenu pod džip Strahinje Stojanovića. Sumnja se da se on do mesta zločina dovezao biciklom i da je obučen kao profesionalni biciklista 13. septembra aktivirao eksplozivnu napravu, a potom pobegao. Bicikl, za koji se sumnja da je korišćen tokom likvidacije, policija je našla u Savi.

– Tokom istrage ubistva Stojanovića otkriveno je da je pre zločina Lovrenović boravio u stanu u Južnom bulevaru – podseća sagovornik.

Dijana i Elez

Prema njegovim rečima, jedan od pravaca istrage ubistva Stojanovića vodi ka Luki Bojoviću, dok drugi vodi ka Stojanovićevim bivšim saradnicima, uključujući i Darka Eleza, s kojim se navodno sukobio u međuvremenu.

Interesantno je, kako su preneli beogradski mediji, da je u jednom od automobila, koji je oduzet od Damjana Šobića, navodno nađena zdravstvena dokumentacija bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović. Kako su naveli, sumnja se da je auto u kom je ostala dokumentacija Šobić dobio na poklon od navijača i dilera V. V. iz Beograda, koji je bio blizak za Hrkalovićevom.

Izvor: Espreso

Hronika

ZAJEDNO S MONASIMA KRČIO KOROV PA NASTRADAO U POŽARU: Novi detalji tragedije u blizini manastira na FRUŠKOJ GORI

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Kurir/T.I.


Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao od posledica požara


Dragomir P. (64) iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak oko 14.30 časova, u blizini manastira Kuveždin na Fruškoj gori, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira, usled čega je došlo do požara.

Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao posledica požara.

Kako se navodi, ćerka nastradalog čoveka je bila na lečenju u manastiru Kuveždin, dok je on često priskakao u pomoć manastirskom monaštvu.

– Krčili su šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastrada, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost preminuo – priča izvor iz policije.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

Vatrogasne jedinice Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h