Connect with us

Hronika

NEZAPAMĆENI ZLOČIN, OČEVIDAC TVRDI: Nije mogao da podnese razvod, pa pobio celu porodicu

Objavljeno

-

Foto: Kurir FOTO: Z.Š

Enedin je pucao iz „tetejca“, za koji je imao dozvolu za držanje


Upao je u kuću i viknuo: „Šemovići, došao vam je kraj!“ Izvadio je pištolj i počeo da puca. Ovako za Kurir priča očevidac masakra u selu Rasno kod Sjenice koji se dogodio u subotu pre podne. Tada je Enedin Turković (44) upao u porodičnu kuću u selu Rasno kod Sjenice i usmrtio bivšu ženu Biseru Šemović (44), njene roditelje Fehima (64) i Šefku (60), teško ranio njenog brata Bekima (35) i još dvoje komšija. Posle nekoliko sati potere, Enedin se ubio kada ga je opkolila policija, u jednom šumarku 25 kilometara od mesta zločina.

Ispraznio dva šaržera

– Enedin je pucao iz „tetejca“, za koji je imao dozvolu za držanje. Ispalio je 11 metaka iz dva šaržera. Najpre je pucao u šuraka Bekima, zatim u tasta Fehima, pa u bivšu suprugu Biseru, pa na kraju u taštu Šefiku. Navodno, komšijama koje su se zatekle unutra rekao je: „Neću vam ništa.“ Njih su najverovatnije pogodili rikošeti. Inače, njih dvoje su se zatekli tu na kafi. Ni juče na Pešteru nije bilo odgovora na pitanje šta je Enedina Turkovića, „tihog i mirnog“ čoveka, kako ga opisuju rođaci i komšije iz Dolića, gde je rođen, navelo da počini krvavi masakr, nezabeležen u ovom kraju. – Nije imao prijavu ni za saobraćajni prekršaj, a kamoli da je šta drugo uradio u životu. Živeo je dvadesetak godina u Nemačkoj, ima državljanstvo ove države, a razvod sa Biserom teško ga je pogodio, odvojenost od dece najteže, najverovatnije je procenio da za njega nema više života – ispričao nam je juče jedan od komšija porodice Turković.

U kuću Turkovića juče su dolazili komšije i prijatelji na saučešće. Komšije i rođaci dolazili su juče da izjave saučešće u kuću Šemovića, dvadesetak kilometara od Dolića, gde su Fehimov brat Ramiz i njegovi pripremali sahranu svojih troje najmilijih.

Advertisement

– Fehim je bio najbolji čovek na svetu, pomagao je celom selu. Bisera je u subotu po podne trebalo da se vrati u Nemačku. Pobio ih je na pravdi boga, ni krive ni dužne, pamet da stane čoveku od žalosti, decu ostavi siročićima – pričali su rođaci Šemovića.

Ramiz Šemović, koji je u masakru ostao bez rođenog brata, snahe i bratanice, juče je pričao da pucnje iz bratovljeve kuće nije čuo, ali da ga je pozvao sin i rekao mu da hitno dođe do Fehimove kuće.

– Nisam znao šta se dešava, bio sam tek oprao kosu, pa je do Fehimove kuće krenula supruga. Vratila se posle nekoliko minuta, kaže, moraš ti tamo, tamo su svi pobijeni… Kad sam otišao, imao sam šta da vidim – pričao je juče Ramiz. U međuvremenu je Ramizov sin svojim kolima povezao teško ranjenog Bekima prema novopazarskoj bolnici. Kad je Ramiz stigao, tela troje Šemovića bila su u dnevnoj sobi, jedno pored drugog, okolo čaure… Ubice nije bilo nigde…

Bežao ka granici

Kako saznajemo, Enedin je došao u Srbiju iz Berlina, gde je radio pre mesec i po dana.

Advertisement

– Nešto kasnije iz Berlina je, gde su živeli odvojeno posle razvoda, stigla i Bisera sa decom, koja su presudom dodeljena njoj na staranje. U subotu je Enedin kolima iz Dolića otišao do Rasnog. Kad je završio krvavi pir, seo je u kola, vratio se u Doliće, a onda pešice krenuo prema granici sa Crnom Gorom, odnosno prema šumi iznad sela – kaže za Kurir izvor iz istrage.

Pošto je oko sela napravio veći polukrug, ubica se vratio do jedne uzvišice na oko kilometar od kuće. Tu je, kažu u istrazi, na velikoj hladnoći, u snegu proveo narednih pet-šest sati, sve dok ga policija i Žandarmerija nisu opkolile. – Ubica je mogao kao na dlanu da prati kretanje policije. Stigla su ubrzo i dva helikoptera, koja su pokrila ogromno bespuće prema crnogorskoj granici. Kad je policija zatvorila obruč, začuo se pucanj, jedan jedini, kad su policajci prišli, ubica nije više davao znake života – kaže naš izvor iz istrage.

Na licu mesta juče su još bili vidljivi tragovi krvi, svuda okolo tragovi koji su ostali iza policije i Žandarmerije.

Šurak pogođen sa šest metaka Bekim u stabilnom stanju

Dvoje Biserine i Enedinove dece, sin od šest i ćerka od osam godina, koji su se u subotu nalazili u drugoj sobi, juče su bili u susednom selu, kod ujne Edite, supruge Biserinog brata Bekima, koji je u masakru teško povređen. On je pogođen je sa najmanje šest metaka, a posle hitne operacije u Novom Pazaru juče je bio u stabilnom stanju.

Advertisement

Od slavlja do tragedije Šuraku ubice porodila se žena

Komšija Šemovića kaže da se sve dogodilo munjevito. – Kad se Enedin Turković pojavio pred vratima, otvorila mu je Eldina, Fehimova snaha i Bekimova žena. Kad je videla pištolj, samo je vrisnula i nekako uspela da pobegne u susednu sobu, u kojoj su bila i Biserina deca i njena beba stara tek tri dana. Iz sobe su, iza zatvorenih vrata, slušali pucnjavu i krike u susednoj, dnevnoj sobi. Ubica je rekao: „Šemsovići, došao vam je kraj!“ I potom je zapucao – ispričao nam je juče komšija. Pretpostavlja se da je Turković tu pucao na jednog komšiju koji se sa majkom zatekao u kući. Oni su bili na babinama Bekimovom sinu. – Bekimova žena se porodila pre nekoliko dana. Eto, od slavlja do tragedije prošla su tri dana – pričaju meštani.

Izvor: Espreso

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h