Connect with us

Hronika

NEMA ZATAŠKAVANJA! Vulin najavio NOVA hapšenja, BIA prikupila dosta dokaza

Objavljeno

-

Foto: MUP

Ministar je rekao da nema ni najmanju sumnju da će tužilac Nenadić insistirati na tome da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno–informativna agencija rasvetle ovaj slučaj do kraja


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će istraga vezana za delovanje kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković biti nastavljena, da će uslediti nova hapšenja i da nijedna informacija u ovom slučaju neće biti zataškana.

„Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je pokazao profesionalizam i veliku hrabrost da se na ovaj način suprotstavi narko klanovima. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija bez tužilaštva ne mogu ništa. Ako nemate hrabrog tužioca, koji zna svoj posao, i spremnog, ništa ne možete da uradite“, rekao je ministar Vulin za Prvu televiziju.

Ministar je rekao da nema ni najmanju sumnju da će tužilac Nenadić insistirati na tome da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno–informativna agencija rasvetle ovaj slučaj do kraja.

Prema njegovim rečima, ova kriminalna grupa je jedna od najsnažnijih, najorganizovanija i najopasnija kriminalna grupa još od „Zemunskog klana“ i sada je razbijena.

„Na nama je da vidimo kako je nastala, zašto, šta je radila , čime se bavila i da ne dozvolimo da se nikada više u Srbiji ne ponovi „Zemunski klan“, a neće ga biti zahvaljujući ovim institucijama i ljudima“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je istakao da nijedan podatak iz istrage neće proći a da tužilac ne zna za njega.

„Nema zataškavanja, nema sklanjanja. Pokazalo se da nema zaštićenih, od simboličnih akcija skidanja blinkera do hapšenja najvećih organizovanih kriminalnih grupa. Zaštićenih nema. Nemojte se sukobljavati sa državom, a posebno oni koji su deo državnog aparata nemojte da mislite da postoji tako visoka funkcija koja će vas zaštititi od dokaza i saznanja da imate veze sa organizovanim kriminalom“, poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je u ovom slučaju policija sa BIA prikupila dosta dokaza za puno lica, da je značajan broj uhapšen, da će biti još novih hapšenja i da ova istraga ne može da stane dok se sve ne istraži do kraja.

„Predsednik Vučić je najavio borbu protiv organizovanog kriminala pre nekih sto dana. Rekao je to glasno , tada su se mnogi smejali, sada se niko ne smeje. Videli ste državu na delu, ovo ne može da stane, ovo ne može da se zaustavi. Nema novca i političke moći koja bi mogla da zaustavi istragu ovakvih razmera, da zaustavi borbu protiv organizovanog kriminala“, poručio je ministar Vulin.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Hronika

KUVALE IH U LONCU, ZALIVALE BETONOM, A TO NIJE NAJGORE:Ove žene su zverski ubijale muževe, a sve se dešava u Srbiji

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Profimedia, Društvene mreže


Na listi žena ubica našle su se Jasmina S., Tereza Perić i Biljana S


Čak tri žene od početka 2022. godine osumnjičene su za brutalna i krajnje nesvakidašnja ubistva svojih muževa u Srbiji. Žene iz Lazarevca, Zrenjanina i Leskovca nakon izvršenih zločina nisu prijavljivale policiji šta se dogodilo, već su na krajnje neuobičajene načine pokušavale da se reše tela svojih emotivnih partnera.

Na listi žena ubica našle su se Jasmina S., Tereza Perić i Biljana S. One su posle jezivih zločina tela svojih supružnika Siniše, Srđana i Ivana polivale hemikalijama, masakrirale motornom testerom i zalivale betonom.

Jasmina S. iz Lazarevca nakon što je pre više od deset dana nožem izbola supruga Sinišu S, prerezala je sebi vrat i navodno ostavila oproštajno pismo.Bračni par je živeo u stanu u Ulici Dula Karaklajića s četvoro dece, starosti 21, 9, 8 i 6 godina. Deca su majku zatekla u lokvi krvi iza vrata dnevnog boravka i tada su pozvali komšije u pomoć.

Tereza P. (46) osumnjičena da je u Zrenjaninu ubila svog muža Srđana (42), pa ga potom isekla motornom testerom i delove tela kuvala u loncu, uspela je pre hapšenja da suprugu izvadi srce i bubrege i stavi ih u posebnu šerpu!

Biljana Pfoto: Printscreen

Jezivi zločin dogodio se u kući u Ulici Duška Trifunovića i to dok se tu nalazila Terezina maloletna ćerka, koja je o monstruoznom ubistvu obavestila starijeg brata. Terezin sin je pozvao policiju koja je pronašla unakaženo telo Srđana Perića. Posle hapšenja, Tereza je bila neko vreme u bolnici, a potom je prebačena u pritvor.

Biljana Stojanović (38) iz Velikog Trnjana kod Leskovca se, nakon što je, kako se sumnja, ubila supruga Ivana i zabetonirala ga u podrumu, tri-četiri godine ponašala normalno, kao da se ništa nije dogodilo, bila je vesela i komšijama je govorila kako očekuje njegov povratak, samo je odlagala trenutak kada će se dogoditi.

Kako pričaju meštani sela Veliko Trnjane, Ivan je godinama unazad radio u inostranstvu, ali se poslednje tri, četiri godine uopšte nije pojavljivao kući. Za to vreme na osnovu Biljaninog ponašanja se, prema tvrdnjama komšija, nije moglo pretpostaviti kakva se strahota dogodila.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h