Connect with us

Hronika

NA OVOM MESTU JE PRE 6 GODINA UBIJENA MALA TIJANA: Njen tata je sada snimio klip, IMA JAKU PORUKU

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/Facebook/Igor Jurić

Jurićeva sudbina može da zadesi svakog od nas ukoliko mi i država ne reagujemo na vreme i sprečimo pošast


Tijana Jurić, petnaestogodišnja devojčica iz Subotice oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmoka. Njeno telo pronađeno je nakon dvanaest dana mučne potrage, 7. avgusta, na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja, a za njeno ubistvo osuđen je na doživotnu robiju mesar Dragan Đurić (34) iz Surčina koji na suđenju nije pokazao ni trunku kajanja.

Otac tragično nastradale devojčice Igor Jurić, nakon njene smrti pokrenuo je fondaciju „Tijana Jurić“ koja je uspela da izdejstvuje doživotnu robiju za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je podržalo oko 160.000 građana.

Danas je Jurić na svom Fejsbuk profilu objavio snimak sa mesta gde je njegovo dete ubijeno i poslao snažnu poruku i državi i građanima, a tiče se bezbednosti dece, jer Jurićeva sudbina može da zadesi svakog od nas ukoliko mi i država ne reagujemo na vreme i sprečimo pošast.

„Nalazim se u Bajmoku u naselj Rata, tačno na ovom mestu gde sada stojim je pre 6 godine dovedena Tijana posle otmice, mučena tri i po sata i na kraju ubijena. Ona je oteta kilometa i po odavde, sportskom centru gde se nalazilo još stotinjak dece, sudbina je htela da te večeri strada Tijana. Ona nije spašena između ostalog što su institucije zakazale, što joj nije pružena pomoć iako je bilo mogućnosti za to. Mi se zalažemo da ako se ikada bilo koje dete nađe u takvoj situaciji, da mi kao društvo tom detetu pomognemo i uradimo sve. Dragi poslanici, svima sam uputio koverte da nas podržite, radi se o tome da kada nestane jedno dete da odreagujemo što brže možemo, niko od vas nije nas podržao. Nijedan od predsednika poslaničkih grupa nije hteo da razgovara sa mnom, tema je bezbednost dece i nestanak dece. Dragi, predsedniče, premijerko razmislite da vam se dete nađe u rukama ubice, a da država neće da uradi ono što može, ja neću odustati, neće odutati građani Srbije“, rekao je u potresnom snimku Igor Jurić.

Advertisement

Podsetimo, Jurić je poslao na više adresa predlog uvođenja Alert sistema u Srbiju koji ima za cilj što brže širenje i objavljivanje informacija u javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece.

Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Amber Alert sistem predstavlja mehanizam koji zvanično funkcioniše u SAD, Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Malti, Irskoj, Poljskoj, Bugarskoj, Italiji, Holandiji, Portugalu, Rumuniji, Španiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama 1996. godine. Naziv je dobio po Amber Hagerman, devetogodišnjoj devojčici iz Teksasa, koja je oteta i ubijena.

Izvor: Espreso

Advertisement

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h