Connect with us

Hronika

CRNA KUĆA GDE JE BELIVUK UBIJAO: Mamili su ih unutra na poseban način, cena je bila vrtoglava

Objavljeno

-

Foto: Zorana Jevtić, AP Darko Vojinović

Belivuk je kuću u pomenutom vikend naselju kupio pre godinu dana od člana svoje grupe Vlade Draganića (47), koji je takođe uhapšen


Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, platio je „kuću smrti” u naselju Livadice kod Grocke 120.000 evra, iako je njena cena na tržištu duplo manja, saznaje ekskluzivno Objektiv. Belivuk je kuću u pomenutom vikend naselju kupio pre godinu dana od člana svoje grupe Vlade Draganića (47), koji je takođe uhapšen kao član njegove ekipe.

Belivuk je za kuću koja vredi oko 60.000 evra platio više jer mu je lokacija bila idealna za šverc droge i ubistva. Međutim, nije jasno zašto je Draganić nije prepisao na Belivuka. Posle toga, Draganić je kupio luksuzan stan u naselju na Zvezdari, u novogradnji. Zanimljivo je da u istoj zgradi, samo na drugom ulazu, stan ima i Belivuk.

U istoj zgradi stan ima i uhapšeni Veljin pajtos Nikola Stefanović. Kuća je bila tri godine na prodaji, a onda je kupio Belivuk. Nije poznato kada je Draganić, koji je izbegao iz Hrvatske, ušao u grupu Belivuka. On je ranije držao pečenjaru u Deligradskoj ulici, kod mrtvačnice, i odlično je zarađivao. Posle je otvorio jedan manji kafić u Ruzveltovoj ulici, koji je kasnije zatvorio. Odavno je počeo da se bavi zelenešanjem i reketiranjem. Mnoge ljude je ojadio za pare i sigurno će se sada sve prijaviti policiji – kaže dobro obavešten sagovornik Objektiva.

ŽANDARMI ČUVAJU KUĆU

Ekipa Objektiva posetila je juče imanje gde se nalazi „kuća smrti” Velje Nevolje, u naselju Livadice u opštini Grocka. Mnogobrojne policijske snage već peti dan pod opsadom drže ceo kraj. Veljko Belivuk se sumnjiči da je ovu kuću koristio za otmice i ubistva. Oko desetak pripadnika Žandarmerije sa dugim cevima i juče se nalazilo na nekoliko metara oko kuće. U ulicu su mogli da uđu samo vlasnici kuća i članovi njihovih porodica. Uplašene komšije uglavnom su odmahivale glavom i nisu želele ništa da komentarišu.

– Uplašeni smo dešavanjima u našem kraju. Ovde je uglavnom vikend naselje i dosad nismo imali ovakvih situacija. Mnogo je dece u kraju, zabrinuti smo – priča uplašeni komšija. Inače, u Veljinu tvrđavu nedaleko od Dunava dolazila su često luksuzna kola. Kamere su zabeležile da je grupa u kuću dovela bivšeg šefa „Pink Pantera” Milana Ljepoju iz Niša, ali ne i da je iz nje izašao. Takođe, Belivuk i grupa se terete da su u istoj kući mučili navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde.

POSTAVILI BLINDIRANA VRATA NA VILU

Oko vile na Zvezdari, glavne baze Veljka Belivuka, poznatije kao „Mala Šilerova”, juče je vladala tišina, s tim što su radovi na samom zdanju i dalje bili u toku, u šta je imala prilike da se uveri ekipa Objektiva. Nije bilo obezbeđenja, policije, samo radnika koji, kako kažu, rade svoj posao i nemaju veze s tim čija je građevina. Pored blindiranih prozora koji su već ranije postavljeni, skela koje služe za završetak fasade, postavljena su i blindirana garažna vrata jednog poznatog proizvođača.

Komšija S.P. (63) za Objektiv kaže da su na tom placu ranije živeli baka i deka, a da mu je, otkako je krenula izgradnja vile, zatim betonske ograde i postavljanje video – nadzora, cela priča postala sumnjiva. On je istakao da nije imao prilike nikoga tu da vidi, osim radnika, te da se od hapšenja Velje Nevolje nije ništa promenilo.

– Čim sam zapazio veliki broj kamera na ogradi koje pokrivaju ceo kvart, znao sam da tu nisu čista posla, a tek iz medija smo saznali čija je vila. U strahu smo jer je mnogo ljudi upleteno u celu priču, pa se pitam da li mogu slobodno da šetam ulicom. Nadam se da će za sva zlodela dobiti maksimalnu kaznu, čak i doživotnu – kazao je naš sagovornik.

Izvor: Espreso

Hronika

ZAJEDNO S MONASIMA KRČIO KOROV PA NASTRADAO U POŽARU: Novi detalji tragedije u blizini manastira na FRUŠKOJ GORI

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Kurir/T.I.


Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao od posledica požara


Dragomir P. (64) iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak oko 14.30 časova, u blizini manastira Kuveždin na Fruškoj gori, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira, usled čega je došlo do požara.

Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao posledica požara.

Kako se navodi, ćerka nastradalog čoveka je bila na lečenju u manastiru Kuveždin, dok je on često priskakao u pomoć manastirskom monaštvu.

– Krčili su šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastrada, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost preminuo – priča izvor iz policije.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

Vatrogasne jedinice Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h