Connect with us

Hronika

BRUTALNO SE OTARASILI TELA! Ko je Darko DELIĆ, diler čiji je leš zapaljen kod Veljine vikendice?!

Objavljeno

-

Foto: KURIR/MARINA LOPIČIĆ/PRIVATNA ARHIVA

Delić je ubijen hicem u potiljak


Policija je danas pretraživala vikendicu u mestu Livadice, na Smederevskom putu, za koju se pretpostavlja da je Velja Nevolja, vođa kriminalne grupe „Principi“ u njoj izvršavao zločine.

U njenoj blizini januara 2009. godine je pronađen zapaljen leš narko dilera Darka Delića (20) u kontejneru.

„Delić je ubijen hicem u potiljak, a njegovo telo je zatim bačeno u kontejner, posuto benzinom i zapaljeno. Pošto je gorelo više od dvadeset sati, bilo je neprepoznatljivo. Iako su ubica i njegovi pomagači verovali da su počinili savršen zločin i da su spaljivanjem leša uspeli da izbrišu sve materijalne tragove, koji bi doveli do njih, sedam godina kasnije policija i tužilaštvo identifikovali su Dragana Ostojića, i to zahvaljujući DNK tragovima nađenim na mestu zločina“, rekao je tada sagovornik koji je bio upoznat sa detaljima istrage.

Ubijeni Delić je za života tri puta bio hapšen zbog trgovine narkoticima. Važio je za sitnijeg dilera i člana narko-grupe sa Karaburme. Pošto je ta grupa bila u sukobu sa nekoliko beogradskih kriminalnih klanova, koji trguju narkoticima, istraga je išla u više pravaca.

Sumnjalo se da je ubijen u obračunu dva zavađena klana, međutim, došlo se do operativnih podataka da je Delić likvidiran jer su njegovi „pajtosi“ sumnjali da radi za policiju.

Za njegovo ubistvo je optužen Dragan Ostojić, sedam godina nakon zločina. I pored činjenice da je uz kontejner sa spaljenim telom pronađena čaura od metka i lokva krvi, policija nije isključivala mogućnost da je Delić ubijen na drugom mestu, a zatim ubačen u kontejner na Smederevskom putu.


ISPLIVAO SNIMAK! Grobari poslali poruku SVOM VOĐI: “Sa nama uvek NEVOLJA”


OVO JE VILA VELJE NEVOLJE KOJU JE NASTAVIO DA GRADI IAKO NIJE DOBIO DOZVOLU! Pogledajte samo ovu TVRĐAVU!


Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h