Connect with us

Hronika

BAKA IVANKA (82) JE PRONAĐENA SA RAZBIJENOM GLAVOM

Objavljeno

-

Foto: Ilustracija, EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Motiv ubistva je najverovatnije novac koji je Ivanka čuvala u kući i to nije krila


Devizna penzionerka Ivanka Rašković (82) iz sela Provo u opštini Vladimirci, kod Šapca, pronađena je mrtva u sredu uveče u porodičnoj kući u kojoj je dvadeset godina živela sama, a prema prvim rezultatima istrage osnovano se sumnja da je ubijena iz koristoljublja.

Nesrećnu ženu je mrtvu u lokvi krvi sa razbijenom glavom pronašao prvi komšija, izbeglica Vojislav koji se se porodicom u Provo doselio pre nešto više od godinu dana u kuću Ivankine rođene sestre koja je tik iza njene.

“Ceo dan sam zvala sestru i uznemirila sam se što se ne javlja. Sin jedinac joj živi u Austriji, tako da je ona živela sama u kući. Zamolila sam jednu komšinicu da ode kod Ivanke i da vidi sta se desava. Ona je pozvala Voju i zajedno su ušli u kuću i imali su šta da vide, da je moja sestra završila život na najgori mogući način. Nikome nije naudila, naprotiv bila je dobra duša i svima je pomagala. Nije zaslužila ovakav kraj”, rekla je na izmaku snage Milica Rašković, rođena sestra stradale žene koja takođe živi u istom selu, ali nekoliko kilometara dalje.

Motiv ubistva je najverovatnije novac koji je Ivanka čuvala u kući i to nije krila, a kažu da je decenijama radeći u jednoj nemačkoj fabrici u Austriji stekla mesečnu penziju višu od 1.000 evra. Koliko je tačno novca imala kod sebe familiji nije poznato, ali kažu da je to sigurno više desetina hiljada evra.

“Na žalost, Ivanka nije krila da ne veruje bankama i novac je čuvala u kući, a okruženje je znalo da ima dobru penziju jer je svi pomagala i pozajmljivala novac. Tako da je ubistvo posledica pljačke. Uzdamo se da će policija brzo pronaći lopove i ubice”, istakla je rođaka ubijene bake.

Meštani Prova su zgroženi i tužni jer kažu da je Ivanka bila dobra žena i da se dobro držala za svoje godine.

“Ona je bila žena zmaj. Naše kuće deli samo livada i dolazila je kod nas na kafu jednom u dva tri dana. Nije bila nametljiva i nikome nije smetala. Gledala je svoja posla i uvece bi obicno gledala serije, a bila je vitalna za svoje životno doba. Užasno smo svi tužni što je ubijena, a tek mogu da zamislim kako je njenom sinu koji je u Austriji sa ženom i detetom”, kaže jedan mlađi Rašković, a njegov prezimenjak Milenko se nadovezuje.

“Ivanku je ubio neko ko je poznavao i znao njene prilike. Verujem da je i ubio da ne bi policiji rekla da je taj i taj opljačkao. Po premetačini po kući reklo bi se da nije bio jedan sam čovek i da su to učinila dvojica zločinaca. Ja Ivanku znam od malena i u školu smo išli zajedno i družili, a kad sam je pre petnaest dana video kako pešači bio sam zapanjen, jer se ja jedva vozim kolima. Mogla je da doživi lepu starost da je nisu ubili”, zaključio je Milenko Rašković.

Zbog zle kobi ostala u selu

Ivanka je prema kazivanju komšija godinama unazad zimovala u stanu u Šapcu jer joj je tako bilo komfornije, ali je ove godine ostala u selu jer je uvela grejanje na pelet.

“Kamo sreće da je i ove ziem otišla u stan u Šabac, pa nek pljačkaju kuću koliko hoće, samo da nju ne diraju. Na nesreću uvela je drugi sistem grejanja u kuću pre nekoliko meseci i sada joj je bilo lako da loži pelet, zato je ostala u selu zimis”, kaže bliski sused stradale bake.

NE PROPUSTI


MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA ALBANIJE DAO OSTAVKU: Poznat je i razlog!


POZNATA VODITELJKA ZARAŽENA! Ne oseća se dobro, MOLI SVE ZA JEDNU STVAR!


Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h