Connect with us

Društvo

HIRURGU OSUMNJIČENOM ZA NASILJE U PORODICI PRODUŽEN PRITVOR: Pretučena žena biće saslušana sledeće nedelje

Objavljeno

-

Hirurg sa VMA, Foto: Printscreen / Instagram

U Tužilaštvu je ranije saslušana prijateljica pretučene žene, koja je rekla da ne zna da je u braku doktora i njegove supruge bilo nasilja


Hirurgu sa Vojno-medicinske akademije Nikoli Ostojiću (49), koji se tereti za nasilje u porodici, odnosno da je u porodičnoj kući u Zemunu, pre nešto više od mesec dana, pretukao suprugu . O. (42), Treći osnovni sud u Beogradu danas je produžio pritvor za još 30 dana.

Ovu vest za „Novosti“ potvrdio je advokat Đorđe Kalanj, koji dodaje:

– Moj klijent do daljeg ostaje u pritvoru koji mu je sud odredio – kaže advokat. – Već početkom nedelje, u nastavku istrage vezano za ovaj slučaj koju vodi beogradsko Treće osnovno javno tužilaštvo, biće saslušana njegova supruga I. O, koja se oporavlja posle operacije ruke, kao i njen brat koji je došao po pozivu, nakon incidenta.

foto: Printscreen / Instagram

Podsetimo u Tužilaštvu je ranije saslušana prijateljica pretučene žene, koja je rekla da ne zna da je u braku doktora i njegove supruge bilo nasilja, ali da je on uvek delovao da je „uobražen“ i „nadmen“. Ona je rekla i da joj je krajem januara, pretučena žena ispričala da je suprug verbalno i fizički maltretira.

Pre nje, saslušani su policajac koji je došao po pozivu u kuću bračnog para, kao i kućna pomoćnica.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

KOLIKO ĆE NAM BITI VEĆI RAČUN ZA GAS? Bajatović izneo brojku, poskupljenje od 1. novembra

Objavljeno

-

Objavio

Dušan Bajatović, Foto: Prinstcreen/RTS

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da oni koji se greju na gas mogu očekivati skuplje račune


Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da sve one koji se greju na gas očekuje poskupljenje, ali da je suština da ono neće biti veće od 10 odsto. Ako preračunamo na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2100 kilovati, gde je oko 200 metara kubnih, povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je 400 kubika, biće 1.600 dinara i nešto u zavisnosti koliko koliko potrošite“, objašnjava Bajatović.

Gas će od novembra biti skuplji 10 posto. Agencije za energetiku dala je saglasnost za poskupljenje gasa za javno snabdevanje pa će kilovat sat koštati 4,54 dinara odnosno, sa PDV-om 5,02 dinara.

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da oni koji se greju na gas mogu očekivati skuplje račune za oko 850 dinara.

„Ako uzmete da preračunamo to sad na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2100 kilovati, gde je oko 200 metara kubnih pa povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je tu bilo 400 kubika, biće 1600 dinara i nešto u zavisnosti koliko koliko potrošite“, kaže Bajatović.

Advertisement

Prema njegovim rečima, suština je da poskupljenje neće biti veće od 10 odsto.

„Odluka je donesena i ona će se primenjivati od 1. novembra. Što znači da će početi da se plaća od 1. decembra. Na taj način smo pomerili, da kažem, praktično račune, odnosno ovo poskupljenje u iduću godinu“, napomenuo je Bajatović.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h