Connect with us

Društvo

HIRURGU OSUMNJIČENOM ZA NASILJE U PORODICI PRODUŽEN PRITVOR: Pretučena žena biće saslušana sledeće nedelje

Objavljeno

-

Hirurg sa VMA, Foto: Printscreen / Instagram

U Tužilaštvu je ranije saslušana prijateljica pretučene žene, koja je rekla da ne zna da je u braku doktora i njegove supruge bilo nasilja


Hirurgu sa Vojno-medicinske akademije Nikoli Ostojiću (49), koji se tereti za nasilje u porodici, odnosno da je u porodičnoj kući u Zemunu, pre nešto više od mesec dana, pretukao suprugu . O. (42), Treći osnovni sud u Beogradu danas je produžio pritvor za još 30 dana.

Ovu vest za „Novosti“ potvrdio je advokat Đorđe Kalanj, koji dodaje:

– Moj klijent do daljeg ostaje u pritvoru koji mu je sud odredio – kaže advokat. – Već početkom nedelje, u nastavku istrage vezano za ovaj slučaj koju vodi beogradsko Treće osnovno javno tužilaštvo, biće saslušana njegova supruga I. O, koja se oporavlja posle operacije ruke, kao i njen brat koji je došao po pozivu, nakon incidenta.

foto: Printscreen / Instagram

Podsetimo u Tužilaštvu je ranije saslušana prijateljica pretučene žene, koja je rekla da ne zna da je u braku doktora i njegove supruge bilo nasilja, ali da je on uvek delovao da je „uobražen“ i „nadmen“. Ona je rekla i da joj je krajem januara, pretučena žena ispričala da je suprug verbalno i fizički maltretira.

Pre nje, saslušani su policajac koji je došao po pozivu u kuću bračnog para, kao i kućna pomoćnica.

Advertisement

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h