Connect with us

Društvo

GROM UDARIO U BARAKU BLIZU ARILJA: Emilija (16) spasila sestru na neverovatan način, nije bilo mesta za PANIKU

Objavljeno

-

Grom, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ CATI CLADERA

Povređeno je šest osoba, među kojima su dve devojčice


U selu Severovo kod Arilja pukom srećom je šest osoba, među kojima su bile i dve devojčice, preživelo udar groma u nedelju. Devojčicu Anđeliju (15), koja je ostala bez svesti, spasila je sestra Emilija (16). “Počela da je masira, prska, bukvalno da je vraća u život”, ovo su reči Miodraga Miše Savića (51), ujaka tinejdžerki.

Četiri žene i dve devojčice, kako je ispričao Savić, u nedelju su brale maline u malinjaku njegove sestre. U popodnevnim satima Severovo je zahvatila jaka kiša, zatim i grmljavina, piše Blic.rs.

Zatim je grom udario u jedan malinjak.

Njegova sestra Zorica i sestričine Anđelija (15) i Emilija (16), kao i tri Zoričine koleginice zadobile su lakše telesne povrede.

– Čim je počela da pada kiša njih šest se sklonilo u baraku pored malinjaka. Posle nekog vremena počelo je da grmi – prepričava Miodrag Miša Savić.

U jednom trenutku grom je udario u neposrednu blizinu barake.

– Od elektriciteta koji se preneo u baraku sestričine, sestra i njene koleginice su popadale na pod. Emilija, koja je najbolje prošla, nekako je uspela da se pridigne na noge i primetila da joj je sestra Anđelija, koja je u trenucima udara groma u rukama držala telefon, van svesti. Brže–bolje izvukla ju je napolje, na kišu, počela da je masira, prska, bukvalno da je vraća u život.

Kada je Anđelija došla sebi, Emilija je otrčala do moje supruge i ispričala šta se desilo, rekavši da je grom udario u baraku u koju su se sklonile od kiše – priča sagovornik.

Objasnio je da je do barake dotrčao njegov rođak.

– Zoricu i Anđeliju je ubacio u kola i krenuo prema Arilju. Negde na pola puta sreli su hitnu pomoć koja je jurila ka Severovu. Moju sestru i sestričinu su prebacili u sanitet i odmah povezli prema Užicu – kaže Savić.

U isto vreme do barake u čijoj blizini je udario grom stigle su komšije i berači iz obližnjih malinjaka. Pomogli su ženama koje su ležale unutra i nisu same uspevale da se podignu na noge.

– Te tri žene jedan komšija je povezao do hitne pomoći u Arilju, odakle su sanitetom nastavile ka Užicu. Nedugo zatim sam i ja stigao u Severovo i zatekao sestričinu Emiliju koja nije imala vidnije povrede. Za svaki slučaj sam je odvezao u Užice – priča meštanin Severova.

Po prijemu u užičku bolnicu kod četiri žene i dve devojčice su konstatovane lake telesne povrede. Sestre Anđelija i Emilija su zadržane na lečenju, dok su Zorica i njene koleginice otpuštene kući.

– Mlađa sestričina ima povrede po leđima i malaksala je, ali se dobro oseća. Starija nema nikakve tegobe, ali je predostrožnosti radi ostavljena u bolnici da lekari isprate njeno stanje – kaže Miodrag Mišo Savić.

Izvor: Espreso