Connect with us

Društvo

GDE SU NAJVEĆE, A GDE NAJMANJE PLATE U BEOGRADU? Razlika je više od 50.000 dinara

Objavljeno

-

Plata, Foto: Dragan Kadić, Profimedia, Ilustacija

Inače, republički prosek za taj mesec iznosio je 69.136 dinara


Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je izveštaj o prosečnim zaradama za novembar 2021. godine, a podaci pokazuju da su u Beogradu najviše para zarađivali stanovnici GO Vračar, čija je prosečna plata bez poreza i doprinosa za ovaj mesec iznosila 116.925 dinara.

Ovo je ujedno i najviša zarada među svim opštinama u Srbiji.

Nešto manje su zarađivali stanovnici Starog grada i Novog Beograda, čije su prosečne zarade iznosile 113.166, odnosno 111.847 dinara. Na četvrtom mestu našao se Savski venac sa 103.823 dinara, a „petoplasiran“ je Voždovac sa 91.818 dinara. Najmanju zaradu u Beogradu imali su stanovnici Mladenovca, čija je prosečna plata u novembru dostizala 58.140 dinara.

Inače, republički prosek za taj mesec iznosio je 69.136 dinara.

„Prema zvaničnim podacima prosečna zarada u Beogradu za novembar prošle godine iznosila je 87.181 dinara. Prema prosečnom kursu za Narodne banke Srbije za novembar od 117,5806 dinara za evro, iznosila je 741 evra. U Beogradu je 2014. godine prosečna plata bila 433 evra što znači da je za sedam godina povećana za 308 evra što je povećanje od preko 71 odsto“, poručio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Fejsbuku.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

ŽELITE DA SE KUPATE U ADI CIGANLIJI? Posle ovoga ćete DOBRO RAZMISLITI da li je TO PAMETNA IDEJA!

Objavljeno

-

Ada Ciganlija, Foto: Emilija Jovanović


JP Ada Ciganlija apeluju na građane da ne ulaze u Savsko jezero dok zvanično ne počne sezona i dok ne budu na raspolaganju spasilačke ekipe


Visoke temperature u maju izmamile su sugrađane i na Adu Ciganliju, pa su tako već zabeleži prvi kupači ove godine.

Ipak, iz JP Ada Ciganlija apeluju na građane da ne ulaze u Savsko jezero dok zvanično ne počne sezona i dok ne budu na raspolaganju spasilačke ekipe.

Otvaranje sezone na Adi Ciganliji očekuje se polovinom juna, a tačan dan zavisi od temperature vode, odnosno minimalna temperatura vode treba da bude 22 stepena Celzijusa.

Navodi se da je kvalitet vode na zavidnom nivou i da će se tokom cele kupališne sezone kontrolisati.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h