Connect with us

Vesti

FBS osudio pretnje na društvenim mrežama učesnicama protesta ispred redakcije Informera

Objavljeno

-

Nevladina organizacija Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) danas je osudila pretnje učesnicama jučerašnjeg protesta u organizaciji „Ženske solidarnosti“ pred redakcijom lista Informer, koje su upućene na društvenim mrežama, ističući da „sloboda javnog iskazivanja njihovih stavova mora biti neprikosnovena“.

FBD navodi da „posebno zabrinjava da su pojedini pripadnici političke vlasti poslednjih dana, kad je reč o skandalima u medijskoj sferi, reagovali na neprimeren način kojim se u javnosti ostavlja utisak da oni nisu na strani štićenja javnosti i društva“.

POGLEDAJ:  NOVA PRAVILA ZA PLAĆANJE ČEKOVIMA! Dobro pročitajte!

FBD upozorava da manifestacije takvog „novinarstva“ ne smeju imati institucionalnu podršku jer bi to, „vodilo nesagledivim i štetnim posledicama po čitavo društvo“.

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

DANAS SPC I VERNICI SLAVE PRVOG JEVANĐELISTU: Ne zaboravite da se pomolite uz ove reči, zaštitnik je ovih ljudi!

Objavljeno

-

Objavio

Matijevdan, Foto: Printscreen/youtube

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve


Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici slave dana Svetog apostola i jevanđelistu Mateja. Ovaj dan u crkvenom kalendaru je označen podebljanim, crnim slovom.

Matej je bio Jevrejin i bogati poreznik i sakupljao je prihode na putu koji je od Kapernauma prelazio iz Galileje u Siriju. Danas je, kažu, dobro pročitati Jevanđelje koje je on napisao, ali i platiti sve poreze i dugove.

POGLEDAJ:  "DELOVAO JE KAO ISUS, TUNIKU NIKADA NEĆU OPRATI!" Nada o susretu sa Zlatanom, stalno je MAZIO PO LEĐIMA!

Poreznici nisu bili omiljeni u narodu, koji ih nije cenio i držao ih je za korupmirane i obredno nečiste. Matejev život se promenio kada ga je Isus Hrist pozvao da ga sledi, a kasnije ga je Hrist uvrstio među 12 apostola.

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve.

Matej je bio očevidac i svedok Isusovog života i zemaljske smrti, vaskrsenja i uznošenja na nebo. Apostol je, po prijemu Svetog Duha, prvo propovedao jevanđelje u Palestini, u Jerusalimu i okolini.

POGLEDAJ:  JOŠ 166 ZARAŽENIH! Korona se NE SMIRUJE, moramo SVI da se vakcinišemo!

Po odlasku iz Jerusalima propovedao je hrišćanstvo u Makedoniji, Siriji, Etiopiji.

Prema predanju, Sveti apostol Matej je napisao prvo jevanđelje – Sveto jevanđelje po Mateju, te se naziva i jevanđelist Matej.

Matej se smatra zaštitnikom carinika, poreznika, bankara i računovođa. Slava Sveti Matej – Matijevdan, rasprostranjena je među Srbima u Hercegovini. Uprava carina Srbije obeležava Matijevdan kao svoju krsnu slavu od 2001. godine.

POGLEDAJ:  "DA LI NEKO STARIJI MOŽE DATI ODGOVOR NA MATEMATIČKI PROBLEM?": Čuven doboš torta namučila osmake

Kaže se da Sveti Matej nikada nije jeo meso, nego se hranio povrćem, voćem i žitaricama.

Ovu molitvu danas bi trebalo izgovoriti:

– Usredno ot mitnici ko zvavšemu vladicje Hristu, javlšusja na zemlji čelovjekom za blagost, tomu posljedovav, apostol izbranij javilsja jesi i blagovjestnik jevangelija vseljenjej veleglasen. Sego radi čtima čestnuju pamjat, tvoju, Mateje bogoglagoljive, moli milostivago Boga, da grjehov ostavljenije podast dušam našim.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy