Connect with us

Ekonomija

MALI SVE OBJASNIO o tome KAKO se prijaviti za novu državnu pomoć

Objavljeno

-

Foto: Printscreen Prva tv

On je rekao da se prethodne godine za prvi paket pomoći prijavilo 6,2 miliona građana, a sistem je radio bez greške


Pitanje koje sve zanima je „kako se prijaviti za državnu pomoć“, ali i kada će ona leći na račune prijavljenih građana?

Odgovor na ovu nedoumicu dao je Siniša Mali.

„Idemo sa novim paketom ekonomskih mera podrške, sad će građani dobiti dva puta po 30 evra, a dodatno 50 evra za najstarije sugrađane. U aprilu će biti otvoren isti sistem, prijava preko pozivnog centra ili sajta trezora republike Srbije. U maju isplaćujemo prvi iznos, a u novembru će biti isplaćena druga količina pomoći. U septembru će penzioneri dobiti 50 evra, to znači da oni dobijaju 110 evra“ rekao je Mali.

On je rekao da se prethodne godine za prvi paket pomoći prijavilo 6,2 miliona građana, a sistem je radio bez greške.

„Automatski se isplaćuje drugih 30 evra, ne morate da se prijavite dva puta, a najstariji sugrađani ne moraju da se prijavljuju ni za šta, automatski dobijaju 110 evra. Takođe, osobe koje primaju socijalnu pomoć ne moraju da se prijavljuju“ kaže ministar finansija.

Posebno je važno, kaže ministar, što su mere ekonomske pomoći od prošle godine u iznosu od 6 milijardi evra podrške kroz minimalne zarade doveli do toga da u trećem kvartalu stopa nezaposlenosti od devet odsto bude niža nego u prvom kvartalu.

„Nema masovnih otpuštanja ili velikog broja ljudi koji su ostali bez posla, kao u nekim drugim zemljama“ ističe Siniša Mali.


Brnabić: U Srbiji vakcinisano 438.000 ljudi


Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ekonomija

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE NARODNE BANKE: Tiče se kursa EVRA za danas

Objavljeno

-

Novac, Foto: Profimedia, Stefan Jokić, Zorana Jevtić


Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,39966 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara, dok je najveća vrednost dinara preme evru bila 4. jula, kada se evro mogao kupiti za 117,3896 dinara.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h