Connect with us

Ekonomija

HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO FINANSIJA! Ovo su NOVOSTI!

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Printscreen/N1

U pitanju je hardverski ili softverski element koji Poreska uprava izdaje obvezniku fiskalizacije, potvrđujući njegovu autentičnost


Ministarstvo finansija je na svom Instagram nalogu objasnilo šta predstavlja bezbednosni element novog sistema fiskalizacije.

– Bezbednosni element predstavlja još jednu komponentu novog sistema fiskalizacije. U pitanju je hardverski ili softverski element koji Poreska uprava izdaje obvezniku fiskalizacije, potvrđujući njegovu autentičnost. Obezbeđuje digitalni potpis za potpisivanje fiskalnih računa i čuva integritet podataka o fiskalnim računima prilikom slanja u SUF na osnovu kriptografije javnog ključa – objavilo je Ministarstvo finansija na svom Instagram nalogu.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ekonomija

Narodna banka Srbije objavila srednji kurs za sutra!

Objavljeno

-

Objavio

NBS, Foto: Stefan Jokić


Dinar je prema dolaru jači za 0,6 odsto na mesečnom nivou, na godišnjem slabiji za 6,5 procenata, a od početka godine je ojačao za 0,3 odsto


Dinar će zadržati sutra prema evru istu vrednost kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 117,5844 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Novac, Dinari, Parefoto: Profimedia

Vrednost dinara prema evru biće ista kao pre mesec i pre godinu dana i nepromenjena u odnosu na početak godine.

Indikativni kurs dinara prema dolaru biće na istom nivou kao danas i iznosiće 103,6260 dinara za dolar.

Dinar je prema dolaru jači za 0,6 odsto na mesečnom nivou, na godišnjem slabiji za 6,5 procenata, a od početka godine je ojačao za 0,3 odsto.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h