Connect with us

Društvo

ZA OVO ČUDNO MUŠKO IME MNOGI NIKADA NISU NI ČULI: Uopšte nije POZNATO, a značenje je baš MOĆNO

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

U svim varijantama, ime Sergije oznavačava „stražara“ i „čuvara“


Muško ime Sergej je veoma popularno u Srbiji i verujemo da često upoznate nekog kojeg ovo ime krasi.

Međutim, da li ste nekada upoznali osobu koja se zove Sergije?

Iako su veoma slična, ova imena ostavljaju sasvim drugačiji utisak kada ih čujete.

Muško ime Sergije vodi poreklo od rimskog prezimena „Sergius“. Postoje razne varijacije ovog imena, pa ćete tako čuti da se neko zove Sergio ili Serž.

Advertisement

U svim varijantama, ime Sergije oznavačava „stražara“ i „čuvara“.

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h