Connect with us

Društvo

STEGLA ZIMA U SRBIJI, LEDENI TALAS NE POPUŠTA! Meteorolozi najavili debeli minus, a biće i snega!

Objavljeno

-

FOTO: TANJUG/AP PHOTO/PAUL WHITE

U nedelju i dalje vrlo hladno, ali ipak uz manji porast dnevnih temperatura u odnosu na subotu.


Na severu Srbije suvo sa sunčanim intervalima, a u zapadnim, centralnim i južnim predelima oblačnije sa povremenim snegom.

Duvaće umeren do pojačan severni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -12°C do -6°C, a maksimalna od -5°C do 0°C.

Beograd: U nedelju i dalje vrlo hladno, ali ipak uz manji porast dnevne temperature. Biće suvo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren severni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -8°C, a maksimalna -2°C.

Niš: Minimalna temperatura -7°C, a maksimalna -3°C.

Užički region: U nedelju i dalje vrlo hladno i promenljivo oblačno sa povremenim slabim snegom. Duvaće slab do umeren severni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -9°C do -7°C, a maksimalna od -5°C do 0°C, na Zlatiboru i Tari -9°C.

Novi Sad: Minimalna temperatura -9°C, a maksimalna -1°C.

Vreme narednih dana: U ponedeljak hladno, na severu Srbije suvo, a u zapadnim i južnim predelima promenljivo oblačno sa povremenim slabim snegom.

U utorak i sredinom iduće sedmice suvo sa jakim mrazem ujutru.

Maksimalne dnevne temperature biće oko ili malo ispod nule, a minimalne temperature oko -10°C, a ponegde moguće ispod -15°C, objavio je Meteos.

CRNA GORA: U nedelju na Jadranu olujna bura, a na severu Crne Gore oblačno sa snegom povremeno. Maksimalna temperatura od -4°C do 6°C, na Žabljaku -9°C.

SLAVIMO VELIKOG SVECA, SVETOG TRIFUNA: Evo šta nas čeka ako danas padnu sneg ili kiša!

Izvor: Mondo

Društvo

SPOJIO MAJKU I ĆERKU POSLE 52 GODINE: Ovo je Radojica, a evo kako je postigao ovaj HEROJSKI ČIN!

Objavljeno

-

Objavio

Radojica Vukić, Foto: Printscreen/Kurir TV


Radojica će pamtiti to do kraja života


Svaki dan 52 godine, otkako su je razdvojili od Zorice, Leposava Dinkovski nije prestala da misli na ćerkicu koju je rodila kad je imala 16 godina, a njena majka i očuh su je uzeli i dali u hraniteljsku porodicu, i potom na usvajanje.

Ipak, sudbina je umešala prste i ponovo ćerku vratila u majčino naručje, a osoba koja je pomogla da se čitava priča ostvari je Radoica Vukić.

– Ja već skoro 30 godina živim u Italiji. Zoricu sam prvi put video sinoć, ali je ona prijateljica moje ćerke. Krenuo sam 18. maja za Beograd. Čuo sam već tada od svoje ćerke priču pa sam joj rekao da mi pošalje dokumenta kako bi probao da nešto uradim – rekao je Radojica.

Radojica se osvrnuo i na sam put koji je morao da pređe kako bi upoznao leposavu, Zoricinu majku.

– Prvo sam otišao kod matičara u Banatsko Novo Selo. Bio je ljubazan i sve mi je pokazao. Slučajno je bio upoznat, dao mi je ime od jedne žene. To je tetka Zoricina, dao mi je potom adresu – rekao je Radojica.

– Našao sam prvo Leposavinu sestru po majci. Ona me je uputila ka Leposavi. Rekao sam joj o Lorijani, ali ona je samo rekla da ne zna i nije verovala. Međutim kada sam joj pokazao pasoš kada je mala Zorica imala 2 godine ona ju je odmah prepoznala. Suze su joj odmah krenule na oči. Ona sirota nije mogla da veruje da je sve to istina – rekao je Radojica.

Dodao je da se čuo sa njima posle susreta i da je veoma srećan što je uspeo da ih spoji.

– Čuo sam se jutros sa njima. Ja rečima ne mogu da vam opišem taj susret. Toliko sam srećan što sam uspeo da spojim majku i ćerku posle toliko godina – rekao je Radojica.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h