Connect with us

Društvo

SRPSKI LEKAR PRIČAO O KORONI, A ONDA GA JE VODITELJKA IZNERVIRALA: Gledaoci RTS-a ostali ŠOKIRANI!

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Apeli da se ne organizuju žurke za Novu godinu stižu od lekara svakodnevno


Doktor Dejan Hristov, zaposlen u kovid bolnici u “Niškoj Banji”, gostovao je na RTS-u danas i pričao o aktuelnoj zdravstvenoj situaciji u Srbiji. Njegovo gostovanje privuklo je pažnju cele Srbije zbog onoga što je izgovorio, tačnije upozorenja koje je izneo.

Naime, voditeljka emisije je upitala doktora Hristova da li u “Nišku Banju” dolaze pacijenti iz Beograda, i ima li još slobodnih mesta.

Doktora Hristova je očigledno pitanje jako iznerviralo i imao je odmah spremljen odgovor, čime je i poručio snažnu poruku svim građanima.

– Kako da ne, pošto vidim da se očekuju proslave Nove Godine ja bih pozvao Beograđane da posle toga dođu za Božić ili posle 10 dana i neka legnu kod nas na Institut. Mi ćemo da ih lečimo, možemo da iscrtamo sneška belića ili jelkice ako im je tako prijatnije. Zaista ako je neko u ovoj situaciji normalan da ide na proslavu nove godine ne znam o čemu dalje da pričamo, rekao je dr Dejan Hristov.

Advertisement

Naravno da su i voditeljka, a i svi gledaoci emisije shvatili poruku koju je doktor iz Niša želeo da prenese. Apeli da se ne organizuju žurke za Novu godinu stižu od lekara svakodnevno.

Izvor: Espreso

Advertisement

Društvo

OVAKVO NEŠTO NIJE VIĐENO NA NEBU IZNAD SRBIJE! Ljudi masovno SLIKALI, prizor ostavio sve u ČUDU (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mesec, Foto: Espreso

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca


Tokom večeri na nebu iznad Srbije mogao se videti koncentrični krug oko Meseca, koji je sudeći po objavama zbunio mnoge korisnike društvenih mreža.

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca.

Međutim, reč je o fenomenu koji se stručno naziva „halo efekat“.

Mesečev halo i mesečeva korona nastaju na sličan način kao i duga – prelamanjem svetlosti na kristalima leda ili kapljicama vode u gornjim slojevima atmosfere.

Advertisement

Halo ima oblik velikog prstena koji okružuje Mesec.

Nastaje prelamanjem svetlosti Meseca na kristalima leda u oblacima na velikim visinama. Mehanizam nastanka ovih kristala leda nije u potpunosti poznat ali svi oni imaju približno isti oblik šestougla i slične dimenzije.

Nastaju u cirusima, oblacima koji se nalaze na visini od oko 6000 metara, brzim zaleđivanjem kapljica vode.
Izvor: Espreso
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h