Connect with us

Društvo

POJAVIO SE NOVI TEST NA KORNU, USKORO U SRBIJI: Kažu da je najpouzdaniji, a uzima se iz VEOMA NEZGODNOG dela tela!

Objavljeno

-

Foto: EPA-EFE/ CLAUDIO PERI

Novi test na koronu uskoro stiže u Srbiju


Dr Goran Belojević navodi da kod nazalnih briseva efekat nije potpun kao kod onih koji se uzimaju iz rektuma

Uzimanje brisa za test na koronavirus iz analnog otvora najnoviji je hit u laboratorijama u svetu. U Kini se već nedeljama građani testiraju na ovaj način, a uskoro ti testovi stižu i u Evropu. Upravo uzimanje brisa iz analnog otvora je, prema rečima stručnjaka, najpouzdanije.

Kako za Objektiv navodi šef Katedre za higijenu i medicinsku ekologiju na Medicinskom fakultetu dr Goran Belojević, ovi testovi povećavaju šanse za otkrivanje kovida-19 čak i kod onih koji nemaju nikakve simptome

VIRUS SE DUGO ZADRŽAVA U CREVIMA

Prema njegovim rečima, analni ili rektalni bris za testiranje na smrtonosnu zarazu je pouzdaniji jer se virus unosi gutanjem preko pljuvačke, prolazi kroz digestivni trakt i duže se zadržava u crevima.

POGLEDAJ:  MERCEDES SE ZAKUCAO U BILBORD: Nesvakidašnja saobraćajka u centru Beograda

,,Samo dupli test je pouzdan, a takva procedura je preskupa. Dupli test može biti nazalni i kombinovani, nazalno-analni, odnosno rektalni. Ako su oba pozitivna, osoba je pozitivna. Isto važi i ako su negativna. Analni test je pouzdan jer koronavirus ostaje u izlučevinama u anusu, dok kod nazalnih briseva efekat nije potpun pošto virus može iščeznuti iz grla i nosa”, objašnjava doktor.

Profesor Belojević uverava da kod pandemije kovida-19 ključnu ulogu imaju probiotici, upravo zbog toga što je glavno mesto ulaska virusa crevo. – Mislim da bi se smrtnost smanjila sa 70 na 20 odsto ukoliko bi se u lečenju pacijenata na respiratorima primenjivali probiotici. Pluća obolelih od kovida-19 potpuno su ispala iz funkcije, preplavljena su tečnošću i praktično više i ne rade. Zato moraju da se mehanički šire, i to podsredstvom probiotika, a ne antibiotika – napominje on.

POGLEDAJ:  DELOVI TELA RAZNETI PO TRAKAMA: Telo pronađeno kod Niša, potpuno deformisano

PACIJENATA NA RESPIRATORU, SEDAM UMIRE

Profesor Belojević navodi da se nedavno čuo s direktorom Infektivne klinike KC Srbije dr Goranom Stevanovićem, jer ga je uznemirila statistika, koja pokazuje da od deset pacijenata na respiratoru – sedam umire.

,,To je kategorija pacijenata koji se zovu „morituri”, oni koji će umreti. Ovaj izraz potiče od gladi jatora u koloseumu, koji su pozdravljali Cezara očekujući da će umreti boreći se jedan protiv drugog. Predložio sam da se kod deset pacijenata koji su u komi, ako to njihova rodbina odobri, pokuša s probioticima i oksigenom terapijom”, kaže dr Belojević.

POGLEDAJ:  DANAS MOGUĆE NEPOGODE, BEZ KIŠE SAMO U JEDNOM DELU ZEMLJE: Temperature visoke, a na kraju nedelje stiže IZNENAĐENJE

DVE GODINE DA SE UGASI EPIDEMIJA

Naš sagovornik ističe da je novi soj koronavirusa u stvari ista infekcija, koja se neprekidno menja. Ona, kako objašnjava, u jednom momentu može toliko da se promeni da vakcina više neće delovati.

,,Dve godine je potrebno da se ugasi jedna ovakva epidemija. Virus će proći sam od sebe. Do kraja godine neće se prokužiti više od 30 odsto svetskog stanovništva”, kaže dr Belojević.


NAJVEĆE UBICE IMUNITETA SVI ČESTO KONZUMIRAMO: Otkriveno je šta zaista šteti ZDRAVLJU BEZ IZUZETAKA!


Izvor: Espreso

Društvo

DANAS SPC I VERNICI SLAVE PRVOG JEVANĐELISTU: Ne zaboravite da se pomolite uz ove reči, zaštitnik je ovih ljudi!

Objavljeno

-

Objavio

Matijevdan, Foto: Printscreen/youtube

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve


Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici slave dana Svetog apostola i jevanđelistu Mateja. Ovaj dan u crkvenom kalendaru je označen podebljanim, crnim slovom.

Matej je bio Jevrejin i bogati poreznik i sakupljao je prihode na putu koji je od Kapernauma prelazio iz Galileje u Siriju. Danas je, kažu, dobro pročitati Jevanđelje koje je on napisao, ali i platiti sve poreze i dugove.

POGLEDAJ:  KONKURS ZA DODELU POMOĆI RASELJENIM PORODICAMA: Imaju šansu da se skuće na seoskom imanju

Poreznici nisu bili omiljeni u narodu, koji ih nije cenio i držao ih je za korupmirane i obredno nečiste. Matejev život se promenio kada ga je Isus Hrist pozvao da ga sledi, a kasnije ga je Hrist uvrstio među 12 apostola.

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve.

Matej je bio očevidac i svedok Isusovog života i zemaljske smrti, vaskrsenja i uznošenja na nebo. Apostol je, po prijemu Svetog Duha, prvo propovedao jevanđelje u Palestini, u Jerusalimu i okolini.

POGLEDAJ:  POSLOVI KOJE NIKO U SRBIJI NEĆE, A STALNO SE TRAŽE RADNICI: Poslodavci u velikom problemu

Po odlasku iz Jerusalima propovedao je hrišćanstvo u Makedoniji, Siriji, Etiopiji.

Prema predanju, Sveti apostol Matej je napisao prvo jevanđelje – Sveto jevanđelje po Mateju, te se naziva i jevanđelist Matej.

Matej se smatra zaštitnikom carinika, poreznika, bankara i računovođa. Slava Sveti Matej – Matijevdan, rasprostranjena je među Srbima u Hercegovini. Uprava carina Srbije obeležava Matijevdan kao svoju krsnu slavu od 2001. godine.

POGLEDAJ:  ZBOG OVOGA VAM JE RAČUN ZA STRUJU VELIKI! Tri uređaja svi POGREŠNO koristimo, uz ove trikove ćete uštedeti

Kaže se da Sveti Matej nikada nije jeo meso, nego se hranio povrćem, voćem i žitaricama.

Ovu molitvu danas bi trebalo izgovoriti:

– Usredno ot mitnici ko zvavšemu vladicje Hristu, javlšusja na zemlji čelovjekom za blagost, tomu posljedovav, apostol izbranij javilsja jesi i blagovjestnik jevangelija vseljenjej veleglasen. Sego radi čtima čestnuju pamjat, tvoju, Mateje bogoglagoljive, moli milostivago Boga, da grjehov ostavljenije podast dušam našim.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h