Connect with us

Društvo

PATRIJARH PAVLE DAO JE NAJBOLJU DEFINICIJU VREMENA: Poslušajte njegove MOĆNE REČI koje i DANAS ODZVANJAJU! (VIDEO)

Objavljeno

-

Patrijarh Pavle, Foto: Dado Đilas, Printscreen

O važnosti sadašnjeg trenutka pričali su mnogi, patrijarh Pavle je o tome najbolje govorio, kao i o brojnim drugim temama

Šta je vreme? Šta je prošlost, sadašanjost, a šta budućnost i kako je kategorija Boga povezana sa vremenom, objasnio je jednom prilikom patrijarh Pavle.

Patrijarh Pavle preminuo je pre 13 i po godina. Njegove reči pažljivo su se slušale dok se nalazio na čelu Srpske pravoslavne crkve, a sa istom pažnjom slušaju se i danas.

Na Instagram stranici posvećenoj njemu, odnosno njegovim intervjuima i porukama o raznim stranama života, može se naći njegova definicija vremena.

„Vreme je jedno trajanje koje ima prošlost, sadašnjost i budućnost. Budućnosti takođe nema, ona će biti. A šta ima? I ima samo sadašnjost. A šta je sadašnjost? Dok sat ne otkuca „tak-tak“, to je budućnost. Kad otkuca, to je ona prošlost. A šta je onda sadašnjost? Ta kategorija vremena ne odnosi se na Boga. Na njega se ne odnosi vreme. Na njega se odnosi večnost, a večnost je stalna sadašnjost. Nema ni pošlosti ni budućnosti. Nema ni juče ni sutra. Ima samo sada“.

O važnosti sadašnjeg trenutka pričali su mnogi, patrijarh Pavle je o tome najbolje govorio, kao i o brojnim drugim temama.

„Preplave te emocija kada čuješ ovako nešto“, „Tesla je rekao da vreme ne postoji. Patrijarh Pavle je došao do istog zaključka. Najbolji i najsvetliji među nama“, „Kako mudre reči! Ponosna što sam živela u vreme patrijarha Pavla jer je on i u dobru i u zlu bio svetlost i istinsko dobro“, „Izuezno pametan čovek“, komentarišu na Instagramu.

Advertisement

Društvo

OVAKVO NEŠTO NIJE VIĐENO NA NEBU IZNAD SRBIJE! Ljudi masovno SLIKALI, prizor ostavio sve u ČUDU (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mesec, Foto: Espreso

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca


Tokom večeri na nebu iznad Srbije mogao se videti koncentrični krug oko Meseca, koji je sudeći po objavama zbunio mnoge korisnike društvenih mreža.

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca.

Međutim, reč je o fenomenu koji se stručno naziva „halo efekat“.

Mesečev halo i mesečeva korona nastaju na sličan način kao i duga – prelamanjem svetlosti na kristalima leda ili kapljicama vode u gornjim slojevima atmosfere.

Advertisement

Halo ima oblik velikog prstena koji okružuje Mesec.

Nastaje prelamanjem svetlosti Meseca na kristalima leda u oblacima na velikim visinama. Mehanizam nastanka ovih kristala leda nije u potpunosti poznat ali svi oni imaju približno isti oblik šestougla i slične dimenzije.

Nastaju u cirusima, oblacima koji se nalaze na visini od oko 6000 metara, brzim zaleđivanjem kapljica vode.
Izvor: Espreso
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h