Connect with us

Društvo

NOVE TENZIJE: Hrvatska uputila protesnu notu Srbiji

Objavljeno

-

Foto: Beta

Reagovao je i kninski gradonačelnik Marko Jelić i Milošu Stojkoviću poručio ”sramite se zbog licemerstva koje živite i koje jeste”


„Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova najoštrije osuđuje skandalozan čin člana delegacije predvođenog državnim sekretarom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije tokom poseta Republici Hrvatskoj te odašiljanje poruka kojima se na najgrublji način vređa Republika Hrvatska, te propagiraju poražene velikosrpske ideje – saopštilo je večeras hrvatsko Ministarsvo spoljnih i evropskih poslova, nakon posete Miloša Stojkovića, poverenika pravoslavnog manastira Hilandar za humanitarni rad.

Usledilo je to nakon objavljivanja video snimke sa kninske tvrđave na kojoj je Stojković rekao ”sada smo u našoj Krajini, živela Srbija, živela Krajina, živela Srpska Krajina”. Na snimku se vidi kako Stojaković govori ”oni ovde slave takozvanu Oluju, slave progon srpskog naroda. A mi smo tu da im pokažemo koliko možemo da je ovo ipak Srpska Krajina. Ovde je na vrhu njihova zastava, a daće Bog da jednog dana vratimo našu”.

U saopštenju hrvatskog Ministarstva još se konstatuje ”žaljenje što te neprihvatljive izjave dolaze od osobe koja je bila deo zvaničnog izaslanstva iz Republike Srbije, za što očekujemo zvaničnu ispriku i nedvosmisleno ograđivanje”. Najavljeno je i da će policijska uprava šibensko-kninska provesti istragu kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti za daljnje poduyzimanje mera iz nadležnosti policije, a prosvedna nota biće uručena i Ambasadi Srbije u Zagrebu.

Reagovao je i kninski gradonačelnik Marko Jelić i Milošu Stojkoviću poručio ”sramite se zbog licemerstva koje živite i koje jeste”. Jelić kaže da zastava na kninskoj tvrđavi simbolizuje ”sveto tlo hrvatskog naroda i njegove državnosti od 13. veka, a i dalje će tako biti”. Gradonačelnik kaže da je Stojković doveo u neugodnu situaciju domaćine, pre svega paroha kninske Parohije koji je po njemu ”izniman čovek i hrišćanin”, kao i Vladiku dalmatinskog. ”Knin je hrvatska zemlja i kolevka našeg postojanja, nama je sveta”, zaključuje kninski gradonačelnik.

Advertisement

NAJVEĆE UBICE IMUNITETA SVI ČESTO KONZUMIRAMO: Otkriveno je šta zaista šteti ZDRAVLJU BEZ IZUZETAKA!


Izvor: Espreso

Društvo

KOLAPS U OVIM DELOVIMA GRADA: Izbegnite ih ako imte alternativu!

Objavljeno

-

Objavio

Gužva, Foto: Petar Aleksić

Zbog radova, zatvoren je deo Požeške na Banovom Brdu, pa se saobraćaj preusmereva na okolne saobraćajnice


Ovog jutra velike gužve su na delu auto-puta od Konjarnika i Plavog mosta ka Autokomadi i dalje ka Gazeli.

Zbog radova, zatvoren je deo Požeške na Banovom Brdu, pa se saobraćaj preusmereva na okolne saobraćjnice.

U ostalim delovima grada pojačan je intenzitet saobraćaja, naročito na mostovima, ali nema većih gužvi i zastoja.

I dok je u većem delu Beograda jutros sunčano, magla smanjuje vidljivost na Novom Beogradu i na manje od 200 metara, pa je neophodan dodatni oprez.

Advertisement

S obzirom na to da je danas petak, gužve se naročito očekuju u poslepodnevnim časovima, pa je potrebno naoružati se stpljenjem.

Saobraćaj, Gužva, Beogradfoto: Petar Aleksić

Za Beograd su i za danas najvaljane padavine, naročito u drugom delu dana i pred kraj dana, pa će u saobraćajnice biti mokre i klizave, ponegde i uz veće zaržavanje vode, a u slučaju vrlo obilnih pljuskova očekuje se i duže zadržavanje vode, zbog nemogućnosti da odovodni i kanalizacioni siste,i prihvate ogromnu količinu atmosferske vode u veoma kratkom vremenskom intervalu.

Dakle, u saobraćaju je neophodan dodatni oprez i da se vožnja prilagodi uslovima u saobraćaju, ali i vremenskim uslovima.

Inače, zbog noćašnjeg nevremena, na saobraćajnicama u mnogim delovima grada zbog obilne kiše pojavili su se nanosi šljunka i šuta, koji mogu predstavljati opasnost u saobraćaju, naročito pri većim brzinama i pri naglom kočenju.

Izvor: Espreso

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h